Изберете страница

Висше образование в Япония

Страната на изгряващото слънце е позната с качественото си образование, възможността за стипендии, нарастващото количество програми на английски език и възможността да се живее в изцяло различна културна среда.

За да се стартира с висше образование в Япония кандидат-студента трябва да е преминал през задължително 12-годишно обучение в училище, да има ниво на английски език минимум В1 и в зависимост от университета и програмата, която ще избере, да знае или не японски език.

Висшите учебни заведения в Япония се делят на Junior College, Professional Colleges, Technical Colleges, University и Graduate Schools, като университетите са най-много.

Да учиш висше образование в Япония се смята, от местните граждани, за най-хубавите години от живота на младия човек. Често японците наричат този период „почивка или ваканция“ преди започването на работа. Страната има над 700 университета, като за 2019 година, десет от тях са класирани в топ 200 в световен мащаб.

Завършването на висше образование в Япония дава несравнима възможност за живот, обучение и изследване на различна култура и бит. Едновременно с това студентите получават качествено образование, което е широко признато.

 

Показване на 2 резултата