Изберете страница

Висше образование

Висше образование

Българските кандидат-студенти имат възможността да кандидатстват за висше образование в държавните университети в ЕС, като получават същите преференции, от които се ползват и студентите на тези страни.

Качественото и престижно висше образование е трамплин за всеки младеж. То е фактор за постигане на по-висок стандарт на живот и стимул за непрекъснато личностно и професионално развитие. В днешно време висшето образование е предпоставка за по-добро ценностно и кариерно ориентиране.

Като пълноправни граждани на Европейския съюз, българските ученици, които желаят да завършат висше образование в чужбина, имат нови и необятни възможности да постигнат мечтата си. Отпаднаха много от съществуващите досега ограничения, които често пъти бяха съществена пречка за нашите младежи при кандидатстване за висше образование в чужбина. Българските кандидат-студенти имат възможността да кандидатстват в държавните университети в Европейския съюз, като получават същите преференции, от които се ползват и студентите на тези страни. Това се изразява в по-ниски такси за обучение или безплатно обучение в чужбина. Те имат възможност да кандидатстват за студентски заеми, стипендии и почасова работа. Правото на достъп до висше образование се споменава в множество документи за човешките права и е основна ценност на Европейския съюз.

На този сайт, агенция „Скай Лайнс“ Ви представя информация за  университетите в чужбина, с които са партнира. В областта на обучението зад граница екипът ни е в състояние да предложи голямо разнообразие от програми за висше образование в Европа и не само. Всички представени бакалавърски специалности и магистратури  са на английски, испански или италиански език.

Подготвяйки се за образование в чужбина, всеки бъдещ студент и неговите родители трябва да направят два основни избора:

Избор на възможно най-подходящата специалност за кандидат-студента. Тя се определя спрямо качествата, уменията и интересните му.

Избор на възможно най-престижната образователна институция, която  предлага съответната специалност.

Консултантите на агенция „Скай Лайнс“  работят професионално, бързо и акуратно. Те ще Ви помогнат да откриете университета, който отговаря на Вашите индивидуални предпочитания.