Изберете страница

Висше образование

Висше образование

Българските кандидат-студенти имат възможността да кандидатстват за висше образование в държавните университети в ЕС, като получават същите преференции, от които се ползват и студентите на тези страни.

Качественото и престижно висше образование е трамплин за всеки младеж. То е както категорична предпоставка за по-висок стандарт на живот. А също е и стимул за непрекъснато личностно и професионално развитие. В днешно време висшето образование е естествено продължение след завършването на училище или колеж.

Като пълноправни граждани на Европейския съюз българските ученици, желаещи да придобият своето висше образование в чужбина сега имат нови и необятни възможности да постигнат мечтата си. Отпаднаха много от съществуващите досега ограничения, които често пъти бяха съществена пречка за нашите младежи при кандидатстване за висше оразование в чужбина. Българските кандидат-студенти имат възможността да кандидатстват в държавните университети в Европейския съюз, като получават същите преференции, от които се ползват и студентите на тези страни. Това се изразява в по-ниски такси за обучение или безплатно обучение в чужбина. Те имат възможност да кандидатстват за студентски заеми, стипендии както и да кандидатстват за почасова работа. Правото на достъп до висше образование се споменава в множество документи за човешките права и е основна ценност на Европейския съюз.

На този сайт агенция „Скай Лайнс“ Ви предоставя част от предложенията на нашите партниращи университети в чужбина. Тези примери очертават в най-общи рамки основните изисквания за международните студенти и на други държавни учебни заведения предлагащи висше образование както в Европа така и извън европейския съюз. Всички представени бакалавърски програми и магистратури в чужбина са на английски, испански или италиански език.

Подготвяйки се за кандидатстване и образование в чужбина, всеки бъдещ студент и неговите родители трябва да направят два основни избора:

Избор на възможно най-подходящата специалност за кандидат-студента. Тя се определя спрямо качествата, уменията и интересните на кандидатстващия,

Избор на възможно най-престижната образователна институция, която да предлага конкретната специалност.

Консултантите на агенция „Скай Лайнс“  работят професионално, бързо и акуратно. Те ще намерят университета, който отговаря на търсенията на всеки кандидат-студент.