Начало » Новини » НОВИНИ ЗА ПРИЕМНИЯ ИЗПИТ ПО АРХИТЕКТУРА В POLITECNICO DI MILANO!

НОВИНИ ЗА ПРИЕМНИЯ ИЗПИТ ПО АРХИТЕКТУРА В POLITECNICO DI MILANO!

POLITECNICO DI MILANO е номер 1 университет в Италия (според QS Universities Ranking 2020) и най-престижният университет за архитектура, дизайн и инженерни науки в Италия и Европа!

Кандидатстването за бакалавърската програма по архитектура се осъществява чрез приемен изпит, а във връзка с извънредната ситуация около COVID-19, се налагат и следните промени:

Всеки университет със собствен изпит. За да се намали струпването на много хора на едно място, тази година всеки университет, който предлага бакалавърска програма по архитектура, сам трябва да определи датата за провеждане на изпита.

Дата –  до 25 септември 2020. Всеки университет ще оповести дата за свой приемен изпит и неговото съдържание, като следва наредбите на Министерството на образованието (MIUR) за структурата на теста.

Свободни места за архитектура на английски език – вече е ясен и броят на свободните места за бакалавърската програма архитектура на английски език:

Онлайн или на място – Очакват се допълнителни инструкции, давайки възможност всеки университет да прецени самостоятелно как да проведе приемния изпит, така че да гарантира безопасността и здравето на кандидатите;

Нов формат на изпита: Новият тест ще съдържа 40 въпроса с 5 възможни отговора, но само един от тях ще е верен. Тестът ще бъде с продължителност 70 минути.

Въпросите: 8 на брой за проверка на общата култура; 6 въпроса с логически разсъждения,12 въпроса по история; 6 въпроса с рисуване; 8 въпроса по математика и физика;

Резултати: максималният брой точки на теста е 60.

Критерии за оценка: 1,5 точки за всеки верен отговор; – 0,4 точки за всеки грешен отговор; 0 точки за неотговорен въпрос.

Максимален резултат за прием – класирането ще бъде базирано на най-добри резултати за свободните места.

За допълнителна информация, можете да се свържете с консултантите на „Скай Лайнс“ на info@skylines-bg.com.