Изберете страница

Познавате ли някой, който може да се похвали, че е облякъл от глава до пети някоя световна знаменитост? Признаваме си, ние също не. Един студент от IED обаче може.

Available from: https://i-d.vice.com/

Не е често явление проекти на млади дизайнери да бъдат осъществявани веднага след завършване на образованието им. Нещо повече –  не просто да бъдат реализирани, а да бъдат изстреляни директно в „звездната орбита“ и да достигнат до знаменитости от ранга на Бионсе. Случва се на Франческо Мурано – възпитаник на Istituto Europeo di Design, който се дипломира през лятото на 2019 в програмата Моден дизайн на IED Милано.

Половин година по-късно, на 26 януари 2020, Бионсе се появява с рокля на Мурано на звездния обяд преди гала вечерята за престижните музикални награди „Грами“. Ossimoro Dress е част от колекцията Ossimorono Plastico, която студентът създава за дипломирането си в IED. Колекцията е високо оценена и от журито на Milano Moda Graduate – престижно събитие за мода, организирано ежегодно съвместно с Националната камара на италианската мода. Именно по врема на това събитие Мурано успява да впечатли и личната стилистка на музикалната звезда – Зерина Ейкърс.

“Без съмнение, Бионсе е най-забележителната и стилна знаменитост на това събитие.”, коментират от списание Harper Bazaar.

За 22-годишния Франческо Мурано, това не е единственият успех – в своя видеоклип към песента „Spirit”, Бионсе носи и обувките, част от същата тази колекция.

Благодарение на тесните си връзки с индустрията и ежегодното участие на Istituto Europeo di Design на международни форуми за мода и дизайн, студентите на академията имат възможност да се реализират непосредствено след завършване на обучението си. Академията предлага разнообразие от програми в областта на модата и дизайна. Пълен списък с тях ще откриете ТУК.

Докато ги разглеждате, не спирайте да мечтаете. Може един ден вашето име да стои тук!