Начало » Новини » IED (видео): Скоро отново ще бъдем заедно

IED (видео): Скоро отново ще бъдем заедно

IED е една от водещите европейски образователни институции, предлагаща висше образование в областта на дизайна. Академията разполага с общо 7 бази в Италия, която е най-засегнатата от COVID 19 страна на Стария континент. Непосредствено след избухването на епидемията, IED преустанови академичните активности в кампусите си и въведе дистанционната форма на обучение.

За нуждата от здрав дух в здраво тяло

В настоящата международна ситуация, действията на учебните заведения в Италия са насочени към прилагането на всички мерки за опазване здравето на обучаващите се в тях студенти. Но какво е здравото тяло без здравия дух? Как поддържат своята мотивация студентите, избрали IED именно заради практическото обучение по дизайн, даващо им възможност да създават проекти със собствените си ръце? Да обменят опит и идеи, заедно с колеги от различните образователни направления на академията – мода, дизайн, визуални комуникации, арт мениджмънт, реставрация?

За да се погрижи и за духа, IED публикува мотивиращо видео, посветено на всички преподаватели, настоящи и бъдещи студенти. Призивът към него гласи следното:

„Затворихме кампусите си, но преоткрихме домовете си.
Стартирахме онлайн обучение и доказахме, че можем да останем близки дори и разделени.
Имаме идеи и проекти за реализиране, както и мисли и мечти, на които да дадем гласност.
Все по-малко дни ни делят от момента, в който отново ще бъдем заедно. Ще се завърнем, скоро…“

 

До момента видеото на IED има почти 200 000 гледания в социалните мрежи.

За Istituto Europeo di Design (IED)

През последните години IED e една от най-предпочитаните от българските студенти дизайн академии в Италия. Академията разполага със 7 бази в Италия, 2 в Испания и 2 в Бразилия.

Учебното заведение в Италия предлага официални бакалавърски програми, акредитирани от италианското Министерството на образованието, магистърски програми курсове и летни курсове. Най-атрактивните сред тях – Fashion Design, Fashion Styling, Product Design, Interior Design, Graphic Design, Photography и други, се предлагат както на италиански, така и изцяло на английски език. 

По време на своето обучение в Италия, студентите работят върху реални проекти на водещи бизнес-организации в областта на дизайна. Ежегодно близо 100 компании, между които Canon, Swatch, Hewlett Packard, Whirlpool, Hitachi, AlItalia, Fendi, Max Mara, Armani, Pupa, Ferre, IBM, BMW, Fiat, Philips и др., участват с различни активности в академичната подготовка.

Такси, стипендии и отстъпки за обучение в Италия

Академията прилага изключителни гъвкави подходи в определянето на таксите за обучение в Италия. Повечето български студенти заплащат най-ниската такса за обучение, възползвайки се от намаляването ѝ на база семейни доходи, предназначено за обучение в бакалавърски програми. За тях, но и за всички останали програми, IED предлага и възможности за ранно записване с отстъпка или със стипендия. Тези промоционални условия варират в размери от 10% до 50%.

В момента е активен конкурс за стипендии за бакалавърски програми, както и кампании за ранно записване за бакалавърски, магистърски и летни курсове. Отстъпките, предлагани в рамките на тези кампании варират в размер от 15% до 50% от таксата за обучение.

***

За допълнителна информация относно академията, таксите за обучение и конкурстът за стипендии, можете да се свържете с нас на info@skylines-bg.com или телефон 02/987-99-58. Услугите на агенция за висше образование в чужбина „Скай Лайнс“ са напълно безплатни по време на целия кандидатстудентски процес.