Изберете страница
Кандидат-студентите са пред кръстопът, става ли въпрос за висше образование в България или в чужбина. Изборът ще определи в каква посока ще продължи развитието им в бъдеще. Стъпките към висше образование трябва да бъдат внимателно обмислени. Младежите ще се сблъскат с нов етап, за който е добре да се подготвят.
За да  вземат най-подходящото и правилно решение кандидат-студентите е добре да съберат колкото се може повече информация. Да проучат възможностите и да обмислят многото варианти за висше образование в чужбина и у  нас. В това начинание кандидат-студентите не са сами. Те могат да разчитат на своите родители, на по-възрастни приятели, които вече са завършили или в момента следват. Те могат да се доверят и на консултантите на агенция „Скай Лайнс„, която е лидер на пазара с над двадесет годишен стаж в бранша. Колкото по-запознат е човек, толкова по-добро решение може да вземе.
Изборът на висше образование в България или в чужбина е добре да бъде лишен от моментни емоции, макар че статистиката показва, че той често е спонтанен.
Кандидат-студентите могат e добре предварително да проучат предложенията на отделните висши учебни заведения. Агенция Скай Лайнс разполага със специализиран каталог за университетите в чужбина. С него можете да се запознават с възможностите, които учебните заведения предлагат, както и ще можете да ги сравните.

Разстоянието

Един от факторите за вземане на решение е отдалечеността на университета от дома. Едно от преимуществата да се избере висше образование в България е близостта до родното място и възможността да се живее в родния град сред родители и роднини или най-малкото там, където се говори родния език.
Ако се избере висше образование в чужбина бъдещите студени няма да могат да се прибират често у дома. Те ще изпитват носталгия. Ще трябва да преодоляват езикови бариери. Но при добра подготовка, могат да се справят отлично в чуждоезиковата среда. Освен това сравнително лесно се намират изгодни полети, с които и близките на бъдещите студенти да посещават децата си в чужбина.
От друга страна висшето образование в чужбина дава възможност на младежите да се почувстват самостоятелни и да поемат пълна отговорност над обучението и ежедневието си. Те се научават да не разчитат толкова на родителите си, а да се осланят на собствените си възможности.

Академичен потенциал на висшето образование в България и в чужбина

Българското висше образование може да бъде реномирано и на световно ниво. Има висши учебни заведения в България, които присъстват в световните ранг листи. Американският университет в Благоевград е един от тях. Той може да отговори на очакванията и на най-взискателните кандидат-студенти. И според рейтинговата система на висшите училища у нас, той е неоспорим лидер в областта на висшето образование в България.
Има огромно разнообразие от чуждестранни университети, безброй специалности и хиляди възможности за висше образование в чужбина. „Скай Лайнс“ си партнира с едни от най-реномораните висши учебни заведения, които са в предните позиции на образователните ранг листи. След завършване на такова висше образование  карерийният успех е сигурен.
***
Ако търсите най-подходящата дестинация и дай-добрия университет за вас, нашите компетентни консултанти ще ви съдействат и ще ви помогнат във взимането на информирано решение. Можете да ни потърсите на тел. (02) 987 9958; тел./факс: (02) 980 0231 или да ни посетите в някои от офисите на агенция „Скай Лайнс“.