Изберете страница
Когато става въпрос за хотелиерски мениджмънт, бизнес управление, туризъм или кулинарно изкуство, често първата асоциация е за висше образование в Швейцария. Безспорен лидер в областта, висшето образование в Швейцария е високо ценено в хотелиерския и туристическия бранш. А тези специалности са все по-често предпочитани, поради факта, че туризмът в световен мащаб се разраства с много бързи темпове. Днес, по официални данни, международните туристи са над 1,4 милиарда в рамките на година.
В сферата на хотелиерския мениджмънт са висшите училища на Swiss Education Group (SEG). Те представляват съвкупност от пет престижни колежа по хотелиерство, туризъм и кулинарно изкуство, разположени в шест красиви кампуса в Швейцария. Младежите,  избрали да завършат магистратура в SEG, попадат в изключително интернационална среда. В колежите следват над 6000 студента от над 100 националности.
Едно от всеки единадесет работни места по света е в сектора на хотелиерството. Това е обширен пазар и непрекъснато се разширява с нови позиции и възможности. Затова и все повече кандидат-студенти се насочват към висше образование в Швейцария в областта на туризма и хотелиерството.
Висшето образование в Swiss Education Group е съвременно и модерно, отговаря на динамиката на бързо променящия се туризъм. Университетите от алианса SEG са в крак с възникващите тенденции и съзнателно работят за запазването на проактивността в техния подход към образованието. Тези висши учебни заведения в Швейцария поддържат тесни връзки с индустриални партньори в хотелиерския бизнес. Така завършилите студенти лесно могат да намерят най-подходящото работно място за тях.
Студентите, избрали да завършат висше образование в Швейцария магистърска степен, могат да избират от следния брой програми:
  • Master of Arts in Entrepreneurship for the Global Hospitality and Tourism Industry – César Ritz Colleges, Brig Campus
  • Master of Science in International Hospitality Management – Swiss Hotel Management School, Leysin Campus
  • Master’s Degree in Hospitality Management – Swiss Hotel Management School (SHMS), Caux Campus
  • Master of International Business in Hotel and Design Management – IHTTI School of Hotel Management and Design, Caux Campus
  • Master of International Business in Hospitality Management – Hotel Insitute Montreux in Montreux
Колежите от алианса на SEG си партнират с лидерите в бранша, като:  Four Seasons, Ritz Paris, Kerzner и Tag Heuer. Тези престижни връзки носят свежи познания за динамиката на туристическия пазар. По този начин студентите се запознават с настоящите и бъдещите тенденции в областта на туризма и мениджмънта. Програите за висше образование в Швейцария се приспособяват с тенденциите и успяват да отговорят на търсенията и нуждите на бъдещите работодатели.
По време на учебния процес, младежите преминават през два работни стажа, за да се запознаят с бъдещите си професионални ангажименти и да преценят възможностите си.
От 20.08 до 30.09.2019г. тече периодът за регистрация за „Дни на отворените врати“. Това събитие се организира от Swiss Education Group и е подходящо за кандидат-студенти, които се интересуват от магистърски програми в сферата на туризма и хотелиерския мениджмънт. За повече информация и за регистрация за събитието потърсете консултантите на агенция „Скай Лайнс“ на тел. 02 987 99 58 / и-мейл: info@skylines-bg.com. Услугите на „Скай Лайнс“ включват напълно безплатно съдействие в процеса на кандидатстване!