Изберете страница
университет в Нидерландия

Уебинар на Utrecht University – водещ университет в Нидерландия!

Нидерландия е интернационално ориентирана страна с новаторски дух и дългогодишна академична традиция. Високите стандарти на обучение, разнообразието от програми на английски език и достъпните такси за обучение превръщат страната в една от най-желаните образователни дестинации в чужбина!

Ако и вие, подобно на много други международни студенти, сте избрали да продължите своето образование там, не пропускайте да се запознаете с един от водещите научно-изследователски университети в Нидерландия – Utrecht University!

Учебното заведение ще проведе онлайн семинар за ученици и студенти от България на 27.10.2022 от 18:30 ч. Участието в него е безплатно!

РЕГИСТРАЦИЯ

За Utrecht University:

Основан през далечната 1636 г, Utrecht University e един от най-старите и авторитетни университети в Нидерландия! Със своите 7 факултета, над 35 000 студенти и 7400 души административен персонал, той се нарежда сред най-големите в Европа!

Utrecht University в световните класации:

  • Престижната класация Shanghai Ranking 2021 поставя Utrecht University на първо място в Нидерландия и на 50-то в света;
  • Times Higher Education (2023) класира университета в ТОП 3 на най-добрите университети в Нидерландия и под №66 в класацията на най-добрите висши учебни заведения в световен мащаб;
  • National Taiwan University Ranking 2021 го нарежда на 46-то място сред най-добрите висши учебни заведения в света;

Наред с това, университетът се гордее с 19 носители на най-престижния научен приз в Нидерландия – наградата „Спиноза“, и 12 нобелови лауреати.

Програми:

Utrecht University предлага международна среда за обучение на студенти от 118 различни националности и разнообразие от програми на английски език. На бакалавърско ниво студентите могат да изучават специалности като: Pharmaceutical Sciences, Economics and Business Economics, English Language and Culture, Literary Studies, Media and Culture, Philosophy, Politics and Economics и други.

На магистърско ниво университетът предлага повече от 100 програми на английски език в различни научни сфери – от химия, биология и фармация, през право, международни отношения, бизнес и икономика. Наред с това, в Utrecht University можете да изучавате атрактивни и рядко срещани специалности като: Earth Structure and Dynamics, Human Geography, Urban and Economic Geography, Experimental Physics, Nanomaterials Science, Water Science Management и др.

Допълнителна информация за условията за обучение и изискванията за прием в Utrecht University, ще научите на 27 октомври от 18:30 ч. , лично от представител на учебното заведение.

За да получите линк за достъп до платформата на събитието, е необходимо да попълните формата за регистрация тук: