Изберете страница
Home Събития Изложение Study in the Netherlands 2022
образование-в-нидерландия

Изложение Study in the Netherlands 2022

Нидерландия е една от най-атрактивните дестинации за обучение в чужбина! Страната предлага образование на световно ниво, богат избор от програми на английски език, достъпни такси за обучение и възможности за академична и професионална реализация на студентите!

Ако обмисляте кандидатстване в страната на лалетата, не пропускайте изложение Study in the Netherlands 2022 с участието на три от най-влиятелните традиционни университети в Нидерландия: Tilburg University, Radboud University и University of Twente.

Study in the Netherlands 2022 ще се проведе на 5 февруари в „Интерпред“ – СТЦ София от 15:00 ч. при спазване на всички противоепидемични мерки.

В случай, че обстановката не позволява събитието да се проведе на място, ще бъде излъчвано онлайн, а участието в него е напълно безплатно!

РЕГИСТРАЦИЯ

 

 

Програма:

Програмата на Study in the Netherlands 2022  ще започне с обща презентация, посветена на системата за висше образование в Нидерландия, следвана от индивидуални презентации на участниците. След края на всяка една от тях, ще имате възможност да зададете своите въпроси към представителите на учебните заведения и консултантите от агенция „Скай Лайнс “.

Участници:
  • Radboud University – За 9-ти път през 2021 година Radboud University е обявен за най-добър традиционен университет в Нидерландия от Keuzegids Universiteiten, а Elsevier Magazine 2020 му отрежда второ място в класацията за най-добър многопрофилен университет в страната. С професори като нобеловия лауреат по физика от 2010 г. Андре Гейм и с бележити възпитаници, между които четирима министър-председатели, днес Radboud University е сред най-предпочитаните институции за висше образование в Нидерландия.
  • Tilburg University – В продължение на четири поредни години, Tilburg University е носител на титлата “Best general university of the Netherlands” (National Student Survey 2016 – 2019 г.) Към момента, той попада в ТОП 50 на най-добрите университети в света за обучение по бизнес, икономика и психология (Times Higher Education World University Ranking, 2021). В областта на правото, Tilburg Law School се класира на 2-ро място в света, според Social Science Research Network 2021. Изцяло акредитиран и финансиран от държавата, Tilburg University разполага с шест факултета, в които се обучават повече от 19 000 студенти от над 100 различни националности.
  • University of Twente – попада в ТОП 250 на най-добрите висши училища в света, според Times Higher Education 2021. Престижната класация Keuzegids Universiteien 2021 го поставя на 1-во място сред техническите университети в Нидерландия. University of Twente е модерен университет с изразена предприемаческа насоченост, отличен за четвърти път като „Most entrepreneurial university in the Netherlands”. Заслуга за това имат инициативи, подобни на Venture Lab, която подпомага реализирането на новаторски идеи и създаването на фирми от самите студенти. През последните 20 години са създадени около 900 такива компании.
Специалности:

Програмите за обучение на гостуващите университети покриват широк периметър от специалности на английски език. Сред тях са бизнес и икономика, право, публична администрация, инженерни науки, математика, информационни технологии, природни науки, медицина, медии, социални науки, изкуство и култура, педагогика и др.

Допълнителна информация за кандидат-студентските процедури, таксите за обучение и възможностите за кариерно развитие, ще бъде представена в рамките на Study in the Netherlands 2022! Запазете своето място тук: