Изберете страница

Средно образование в Италия

Италия се гордее със своите дългогодишни традиции в образованието. Международните пансионни училища за средно образование в страната не правят изключение. В италианските колежи, с които Скай Лайнс си партнира, освен отличната академична подготовка, ще получите още:

  • Възможност за обучение по международни програми на английски, френски и италиански език
  • Обучение в малки класове и индивидуално внимание от преподавателите
  • Приобщаваща и стимулираща развитието среда
  • Фокус върху успешното продължаване на образованието в реномирани университети в Италия и света
  • Настаняването на учениците в колежите за средно образование в Италия в модерни общежития, оборудвани с всичко необходимо

Ако искате да научите повече за възможностите за средно образование в Италия, моля попълнете регистрационната форма, и представител на „Скай Лайнс“ ще се свърже с Вас, за да отговори на въпросите Ви.

РЕГИСТРАЦИЯ

Колежите за средно образование в Италия

H-International School

H-International School е пансионно училище, основано през 2005 г. Макар и само на 18 години, то се превръща в иновативен образователен център. Характерна за колежа е добрата академична подготовка, новите стандарти за учене и модерните технологии. Има идеални условия за усвояване на английски и италиански, тъй като 10% от децата са от различни страни, а учителите са италианци с перфектно ниво на английски език. Училището предлага пълни образователни програми за деца от 3 до 18 години, които включват PYP, MYP и DP програма. Освен академична подготовка, децата и младежите практикуват и различни спортове. Сред най-предпочитаните са баскетбол, волейбол, футбол, тенис и лека атлетика.

Кампусът на H-International School е разположен близо до Венеция, на 10 минути от международното летище Марко Поло. В него има и пансионна част с приемни семейства, общежитие и възпитатели.

 

International School of Milan

International School of Milan е най-старото международно пансионно училище в Милано, а кампусът му е най-големият в Италия. Колежът има плувен басейн, физкултурен салон, две библиотеки, добре оборудвани лаборатории за научни и ИТ дейности, амфитеатрална зала, специални стаи за практика с музикални инструменти, кафетерия, външни пространства и зелени площи за спортни дейности и отдих, както на големите, така и на по-малките ученици.

В International School of Milan учениците започват с образователния цикъл IB MYP (11 до 16 години), който представлява подготовка за академичните предизвикателства през последните две години от средното им образование. Следва IB Programme – 2-годишна международнопризната образователна програма за ученици на възраст от 16 до 19 години, желаещи да продължат образованието си в университет. Всички изпити в IB Programme се полагат на английски език.

Общежитията за пансионните ученици се помещават в нова, съвременна сграда. Децата и младежите се настаняват в самостоятелни или двойни стаи с модерно обзавеждане и собствен санитарен възел.

 

Institut Saint-Dominique (ISD)

Institut Saint-Dominique (ISD) е пансионно училище, създадено преди 60 години в италианската столица Рим. Това е едно от най-престижните френски училища в Италия. Разполага с внушителен кампус, който се простира върху 5 хектара. Учениците имат достъп до 160 класни стаи с интерактивни touch screen дъски във всяка стая, 2 библиотеки, една голяма аудитория, театрално, музикално и танцово студио, научна лаборатория, ресторант и уелнес зона. Колежът разполага също така и със спортни съоръжения на закрито и на открито.

Обучението в Institut Saint-Dominique е по френската образователна система (завършва се с French Baccalauréat), като учениците могат да изучават няколко дисциплини и на италиански език. За последните 3 години от средното си образование учениците могат да изберат дали да се подготвят за French Baccalauréat (BFI) или за International Baccalaureate Diploma (IB Diploma).

ISD разполага със собствени общежития на територията на кампуса на колежа. Настаняването е в просторни двойни или единични стаи със собствен санитарен възел.

 

РЕГИСТРАЦИОННА ФОРМА ЗА ВРЪЗКА С ВАС