Изберете страница

Средно образование в Испания

Освен много слънчеви дни, Испания предлага и чудесни възможности за средно образование. Обучението в международен колеж в страната може успешно да подготви детето Ви за висше образование в реномирани световни университети.

В училищата за средно образование в Испания, с които агенция „Скай Лайнс“ си партнира, учениците могат да се обучават в международна програма на английски език ((I)GCSE, A-Level, IB Programme) или по испанската образователна система (Spanish Bachillerato) – на испански.

Освен отлична академична подготовка, партньорските ни пансионни колежи предлагат и голямо разнообразие от спортни и социални извънкласни активности. Настаняването на учениците е в приемни семейства или общежития на територията на училищния кампус. По този начин учебните заведения осигуряват безопасна среда за развитие на младежите и по-лесно приобщаване, независимо от тяхната националност.

Ако имате интерес към средно образование в Испания, и искате да получи повече подробности за процеса по кандидатстване, обучение и възможностите за стипендии, моля попълнете краткия регистрационен формуляр, и представител на агенция „Скайлайнс“ ще се свърже с Вас, за да Ви даде необходимата информация.

РЕГИСТРАЦИЯ

испански университети

Международните колежи за средно образование в Испания

King’s College Madrid

King’s College Madrid е британското училище в испанската столица. В него се обучават 1350 момчета и момичета от 45 националности. Децата по избор се обучават съобразно английската или испанската образователна система, a възпитаниците на училището продължават образованието си в най-добрите университети във Великобритания, Испания и по света. Академичните съоръжения включват седем научни лаборатории, три мултимедийни компютърни центъра, две библиотеки, музикални зали и арт студио. На разположение на учениците е и музикално училище с 6 отделни стаи за индивидуално обучение. Колежът разполага и с отлични условия за практикуване на редица спортове – волейбол, баскетбол, футбол, конна езда, плуване, гимнастика и тенис.

King’s College Madrid приема кандидати на 11, 13 и 16 годишна възраст. Общежитието е с капацитет от 40 души и в него са настанени момичета и момчета от 20 националности на възраст от 11 до 18 години. Децата живеят с общи стаи със самостоятелни бани и WC, подово отопление и безжична интернет връзка. Изхранването става в столова към базата на училището.

 

Colegio San Patridio Toledo

International School San Patricio Toledo (ISSPT) е основано през 2006 г. Според класация на El Mundo то е в топ 5 на най-добрите училища за средно образование в Испания. ISSPT дава възможност на ученици от 3 до 18–годишна възраст да учат по програмата IB на испански и английски език. Предлага се и опция за частно двуезично преподаване. След завършване, възпитаниците на училището продължават образованието си в Оксфорд, Кеймбридж и някои американски университети.

Кампусът на International School San Patricio Toledo е разположен в прекрасна жилищна зона на Толедо – красив град, който някога е бил испанска столица. Колежът предоставя отлични условия да се учи по-задълбочено изкуство, както и да се практикуват разнообразни спортове и извънкласни занимания.

Пансионните ученици се настаняват в общежитие или при приемно семейство.

 

Sotogrande International School

Sotogrande International School е международно англоезично пансионно училище в живописната провинция Андалусия, само на 30 минути от курорта Марбея. В него се обучават над 900 деца. От тях 30% са от Великобритания, 35% – от Испания, а останалите са от Източна Европа, Америка и др. Средната успеваемост на изпитите в IB програмата е 35 точки, а учениците продължават образованието си в едни от най-добрите университети в Европа и САЩ.

По време на обучението си в Sotogrande International School, децата и младежите могат да практикуват редица спортове. Освен популярните плуване, баскетбол и футбол, учениците могат да тренират дори голф, крикет, подводно гмуркане и фехтовка.

Пансионните ученици в Sotogrande се настаняват в модерни общежития в стаи с 2 легла със самостоятелен санитарен възел. На тяхно разположение има бърз безжичен интернет, както и библиотека, парк, танцово студио и спортни съоръжения.

 

РЕГИСТРАЦИОННА ФОРМА ЗА ВРЪЗКА С ВАС