Презентация на Politecnico di Milano – 20.11.2018 г.

Дата: 20/11/2018
Час: 6:30 pm - 8:00 pm

Категория Презентация


Най-добрият университет в Италия по технология и инженерни науки – Politecnico di Milano, кани българските кандидат-магистри на своята презентация в София, която ще се проведе на 20 ноември в х-л „Даунтаун“ от 18:30 часа.

Регистрирай се

Университетът

Politecnico di Milano е основан през 1863г. в индустриалната столица на Италия – Милано. Състои се от 12 департамента за изследователска дейност, 4 факултета и 7 учебни бази. С над 40 000 студенти, 4000 от които международни, Politecnico di Milano е най-голямото учебно заведение за инженери, архитекти и индустриални дизайнери в Италия и предлага множество магистърски програми на английски език.

Преподавателският колектив през годините включва имена като лауреата на Нобеловата награда за химия от 1963 г. Джулио Ната, а сред известните възпитаници на университета са модния дизайнер Джанфранко Фере, изобретателят на хеликоптера Енрико Форланини и основателят на популярната италианска компания за автомобилни гуми Джовани Батиста Пирели.

Класации

Politecnico di Milano е най-добрият университет в Италия по технология и инженерни науки, както и в топ 10 на Европа в шест изследователски сфери – Architecture & Built Environment; Art & Design; Computer Science & Information Systems; Civil & Structural Engineering; Electrical & Electronic Engineering; Mechanical, Aeronautical & Manufacturing Engineering  (според QS Rankings 2018).

Стипендии

Студентите от България имат възможност да кандидатстват за пълна стипендия, която покрива таксата за обучение и разходите по настаняване. Всяка година се отпускат общо 100 такива стипендии. Politecnico di Milano, в сътрудничество с Politecnico di Torino, предлага на всички международни студенти още една възможност да спечелят пълна стипендия, ако се квалифицират за обучение към училището за млади таланти Alta Scuola Politecnica (ASP). Програмата се провежда паралелно с 2-годишните магистратури на двата университета.

Такси

Таксите за обучение в Италия се определят на база семейни доходи. Редовните такси за Politecnico di Milano варират между EUR 900 и EUR 3 900, като повечето български студенти заплащат такса, близка до минималната.

Срещнете се с представители на Politecnico di Milano

Презентацията на университета ще се проведе на 20 ноември от 18:30 часа в х-л „Даунтаун“. Входът за събитието е безплатен с предварителна регистрация чрез формата, която следва:

Регистрация

Bookings are closed for this event.