Презентация на Politecnico di Milano – 25.11.2019

Дата: 25/11/2019
Час: 6:30 pm - 8:00 pm

Категория Презентация


Най-престижният университет за обучение по архитектура и инженерни науки в Италия – Politecnico di Milano, кани кандидатите за магистърски програми на своята презентация в София, която ще се проведе на 25.11. 2019 в х-л „Маринела“ от 18:30 ч.

Регистрирай се

За университета

Politecnico di Milano е основан през 1863 г. и със своите 42 453 студенти, които се обучават в 12 департамента, е най-голямото учебно заведение за инженери, архитекти и индустриални дизайнери в Италия. Университетът предлага специално разработени за чуждестранните студенти магистратури на английски език в следните области: архитектура, архитектурен дизайн, архитектурно инженерство, градско планиране, продуктов дизайн, строително, механо, енергийно, компютърно и софтуерно инженерство, нанотехнологии, автоматика, инженерен мениджмънт и др.

Преподавателският колектив през годините включва известни личности като Нобеловия лауреат от 1963 г. проф. Джулио Ната. Сред именитите възпитаници на университета са световноизвестният моден дизайнер Джан Франко Фере, изобретателят на хеликоптера Енрико Форланини и основателят на известната италианска компания за автомобилни гуми Джовани Батиста Пирели.

Класации

Politecnico di Milano попада в ТОП 150 на най-добрите университети в света. За пета поредна година университетът е обявен за номер 1 в Италия, според QS World University Rankings 2020.

Статистика

Над 80% от завършилите Politecnico di Milano успяват да се реализират успешно в сферата на архитектурата, дизайна и инженерните науки.

Такси

Таксите за обучение в Италия се определят на база семейни доходи. Редовните такси за Politecnico di Milano варират от EUR 900 до EUR 3 900, като повечето български студенти заплащат такса, близка до минималната.

Повече за предимствата на учебното заведение ще научите на 25.11.2019 от 18:30 в х-л „Маринела“, София. Входът за събитието е безплатен. Необходима е предварителна регистрация чрез формата, която следва:

Регистрация

Bookings are closed for this event.