Презентация на Politecnico di Milano – 25.11.2019

Дата: 25/11/2019
Час: 6:30 pm - 8:00 pm

Категория Презентация


Най-престижният университет в Италия по архитектура и инженерни науки – Politecnico di Milano, кани българските кандидат-магистри на своята презентация в София, която ще се проведе на 25 ноември 2019 в х-л „Маринела“ от 18:30 ч.

Регистрирай се

За университета

Politecnico di Milano е основан през 1863 г. и със своите 42 453 студенти, които се обучават в 12 департамента, е най-голямото учебно заведение за инженери, архитекти и индустриални дизайнери в Италия. Университетът предлага специално разработени за чуждестранните студенти магистратури на английски език по архитектура, архитектурен дизайн, архитектурно инженерство, градско планиране, продуктов дизайн, строително, механо, енергийно, компютърно и софтуерно инженерство, нанотехнологии, автоматика, инженерен мениджмънт и др.

Преподавателският колектив през годините включва известни личности като лауреата на Нобеловата награда за химия от 1963 г. проф. Джулио Ната. Сред именитите възпитаници на университета са световноизвестният моден дизайнер Джан Франко Фере, изобретателят на хеликоптера Енрико Форланини и основателят на известната италианска компания за автомобилни гуми Джовани Батиста Пирели.

Класации

За първи път елитната школа попада в ТОП 150 на най-добрите университети в света и за пета поредна година е номер 1 в Италия, според последните резултати на QS World University Rankings 2020.

 

Статистика

Над 80% от завършилите Politecnico di Milano успяват да се реализират успешно в сферата на архитектурата, дизайна и инженерните науки.

 

Такси

Таксите за обучение в Италия се определят на база семейни доходи. Редовните такси за Politecnico di Milano варират между EUR 900 и EUR 3 900, като повечето български студенти заплащат такса, близка до минималната.

Входът за събитието е безплатен. Необходима е предварителна регистрация чрез формата, която следва:

Регистрация

Декларирам, че имам навършени 14 г.
Нямам навършени 14 г.

*Ако нямате навършени 14 г., моля задължително въвеждайте данните на ваш родител/ законен представител

Бакалавърска програма
Магистърска програма

2019
2020
2021