Изберете страница
Home Събития Презентация на University of Twente – 12.10.2022, София

Презентация на University of Twente – 12.10.2022, София

University of Twente e един от водещите научно-изследователски университети в Нидерландия. Той попада в ТОП 250 на най-добрите висши учебни заведения в света, според престижната класация Times Higher Education, а  Keuzegids Universiteien 2021 го поставя на 1-во място сред техническите университети в Нидерландия!

Запознайте се с предимствата на обучение в University of Twente на 12 октомври от 18:30 ч. в х-л „Маринела“ София, когато ще се проведе презентация с участието на Luigi Etienne – представител на International Recruitment Office.

РЕГИСТРАЦИЯ

За учебното заведение:

В University of Twente се обучават 12 000 студенти от 85 различни националности.

Университетът предлага 16 бакалавърски и 30 магистърски специалности на английски език в следните направления:

  • Инженерни технологии;
  • Електронно инженерство, математика и компютърни науки;
  • Наука и технологии;
  • Мениджмънт, поведенчески и социални науки;
  • Гео-информационни науки и науки за изследване на земята;

Нидерландският университет се отличава с интегриран подход на обучение, в който технологиите не се разглеждат индивидуално, а в съчетание с поведенческите, социални и управленски науки.

University of Twente има силно изразена предприемаческа насоченост. Инициативи като VentureLab подпомагат реализирането на новаторски идеи и насърчават създаването на фирми от самите студенти. През последните 20 години са създадени над 900 такива компании.

Благодарение на своята активна предприемаческа дейност, UT е награждаван 4 пъти с отличието: „Most entrepreneurial university in the Netherlands”.

Университетът заема водещи позиции и в други класации за висше образование на европейско и световно ниво.

Две от най-популярните класации Times Higher Education и QS World Universty Rankings го класират както следва:

  • Times Higher Education Rankings (THE) 2021 – 201-250 място в света
  • QS World University Rankings 2021 – 189 място в света

През 2021 г. Keuzegids Universiteien го обявява за технически университет N:1 в Нидералндия, а 5 от бакалавърските му програми на английски език са обявени за ‘Top rated programmes‘, сред тях: Applied Mathematics, Communication Science, Industrial Engineering and Management, International Business Administration.

За да научите още любопитни факти за учебното заведение, заповядайте на 12 октомври от 18:30 ч. в х-л „Маринела“, София.

Необходима е предварителна регистрация за участие, която можете да направите тук: