Последен шанс за кандидатстване в Politecnico di MIlano – 23 май 2019!

Дата: 28/03/2019 - 23/05/2019
Час: All Day

Категория Кандидатстудентска кампания


За Politecnico di Milano:

Politecnico di Milano е основан през 1863 г. Със своите 40 000 студенти, той е най-голямото учебно заведение за инженери, архитекти и индустриални дизайнери сред техническите университети в Италия. Държавният университет е предпочитано място за обучение, заради високите академични постижения и позициите му в световните ранглисти за висше образование.

Възпитаници на техническия университет са световноизвестният моден дизайнер Джанфранко Фере, изобретателят на хеликоптера Енрико Форланини и основателят на популярната италианска компания за автомобилни гуми Джовани Батиста Пирели.

Politecnico di Milano е сред най-авторитетните технически университети в света и най-добрите 10 в Европа (QS World University Rankings).

Такси:

Таксите в държавните университети в Италия се определят на база семейни доходи. Учебната такса за една академична година в Politecnico di Milano е между EUR 900 и EUR 3500, като повечето от българските кандидати заплащат около 1000 евро.

След успешно натрупване на 180 учебни кредита (завършена трета година) студентите, които изучават специалност с петгодишен цикъл  в България, могат да се прехвърлят в Politecnico di Milano и да завършат магистратура там. През годините сме съдействали на не един успешни кандидати с бакалавърски дипломи от различни Европейски държави (UK, Denmark, Netherlands etc.)

Стипендии:

Студентите с отличен успех могат да кандидатстват за  стипендии в размер от 3000 до 10 000 евро. Държавата също осигурява възможности за допълнителна финансова помощ в размер до 5100 евро. И двете стипендии могат да покрият както таксата за обучение, така и част от разноските за настаняване и храна.

Факултет по дизайн:

Магистърски програми /2 год./

МАГИСТЪРСКИ ПРОГРАМИ – ФАКУЛТЕТ ПО АРХИТЕКТУРА

МАГИСТЪРСКИ ПРОГРАМИ – ФАКУЛТЕТ ПО ИНЖЕНЕРНИ НАУКИ

Срок за кандидатстване:

Приемът на кандидат-студентски документи за обучение в Politecnico di Milano със старт от септември 2019 изтича на 23 май 2019 г.

Ако желаете да получите допълнителна информация относно подготовката за кандидатстване в избраната от вас специалност, можете да се свържете с нас като попълните регистрационната форма, която следва:

Регистрация

Bookings are closed for this event.