Изберете страница

Онлайн презентация на University of Twente – „Best technical university in the Netherlands“ 2021!

На 12 октомври от 18:30 ч. ще се проведе онлайн семинар с представител на University of Twente – най-влиятелният технически университет в Нидерландия за 2021 година!

Събитието има за цел да запознае кандидат-студентите с предимствата на учебното заведение и да отговори на всички въпроси, свързани с условията на обучение и студентския живот в град Енсхеде, Нидерландия.

[btn text=“РЕГИСТРАЦИЯ“ link=“#sl-sc-reg-btn“ tcolor=“#ffffff“ thovercolor=“#ffffff“]

За University of Twente:

University of Twente е един от водещите научно-изследователски университети в Нидерлaндия, в който се обучават 12 000 студенти от 85 различни националности.

Той предлага бакалавърски и магистърски програми на английски език в редица области като: информационни технологии, инженерни науки, бизнес администрация, мениджмънт, математика, хуманитарни специалности и др.

Това, което отличава образователния модел на UT, е че новите технологии се разглеждат в контекста на поведенческите, социални и управленски науки, където човешкият фактор има ключова роля.

Класации:

UT попада в ТОП 250 на най-добрите висши училища в света, според Times Higher Education 2021.

Престижната класация Keuzegids Universiteien 2021 го поставя на 1-во място сред техническите университети в Нидерландия, а 5 от бакалавърските му програми на английски език са обявени за ‘Top rated programmes, сред тях: Applied Mathematics, Communication Science, Industrial Engineering and Management, International Business Administration.

University of Twente е модерен университет с предприемаческа насоченост. Неслучайно за четвърти път е отличен като „Most entrepreneurial university in the Netherlands”.

Заслуга за това имат инициативи, подобни на Venture Lab, която подпомага реализирането на новаторски идеи и създаването на фирми от самите студенти. През последните 20 години са създадени около 900 такива компании.

Друга забележителна инициатива на University of Twente e Incubase – гъвкаво работно пространство, предназначено за студентите, които искат да направят своите първи стъпки в света на предприемачеството. В Incubase те ще имат възможност да превърнат своите идеи в реални бизнес проекти, благодарение на високотехнологична материална база, вдъхновяващи лекции и широка мрежа от контакти с инвеститори и предприемачи. От тук са стартирали своята предприемаческа дейност компании като: Booking.com, Takeaway.com и Xsens.

Програми:

University of Twente предлага приблизително 16 бакалавърски и 30 магистърски специалности на английски език в следните области:

  • Инженерни технологии;
  • Електронно инженерство, математика и компютърни науки;
  • Наука и технологии;
  • Мениджмънт, поведенчески и социални науки;
  • Гео-информационни науки и науки за изследване на земята;

Стипендии:

Тези, които се интересуват от магистърски програми в University of Twente, имат възможност да кандидатстват за субсидия в размер на 5000 евро по програмата NN Future Matters scholarship.

Повече подробности ще получите на 12 октомври от 18:30 ч. лично от представител на University of Twente!

Участието в онлайн семинара е безплатно! Запазете своето място, като попълните формата за регистрация тук: