Презентация и творчески семинар на IED в България

Дата: 15/02/2019 - 17/02/2019
Час: All Day

Категория Презентация


На 15-17 февруари един от най-значимите колежи за мода, изкуство и дизайн в Европа – Istituto Europeo di Design (IED) ще проведе презентации и творчески семинари във Варна, София и Пловдив, както следва:

  • Варна – 15 февруари, х-л „Графити“, 18:30 часа
  • София– 16 февруари, х-л „Маринела“ /бивш „Кемпински“/, 16:30 часа
  • Пловдив – 17 февруари, х-л „Тримонциум“ 16:30 часа

Регистрирай се

Със своите седем бази в Италия, две в Испания и две в Бразилия, както и с многообразните си образователни програми на английски, италиански и испански език, IED е една от най-значимите образователни институции в сферата на модата, дизайна, визуалните изкуства и комуникации в Европа.

Информационните срещи ще представят колежа, неговите програми, възможностите за стипендии и кариерно развитие.

В дните на презентациите, за тези, които се интересуват от бакалавърски програми с креативна насоченост, ще се проведат специализирани творчески семинари с преподавател от академията.

Творческите семинари ще се състоят с начални часове:

  • Варна – 11:00 и 15:00 часа
  • София – 14:30 часа
  • Пловдив – 14:30 часа

Целта е участниците да се докоснат до италианския подход на преподаване в една творческа среда, която ще ги провокира да мислят креативно, да работят в групи и да представят индивидуални идеи по теми, свързани с дизайна.

IED предлага бакалавърски и магистърски програми, мастър курсове, едногодишни специализации и летни курсове на английски, италиански и испански език. Сред най-атрактивните специалности се нареждат: Интериорен дизайн, Моден дизайн, Графичен дизайн, Бижутериен дизайн, Продуктов дизайн, Транспортен дизайн, Маркетинг и реклама в модата, ПР и събитиен мениджмънт и Бранд мениджмънт, Анимация, Видео и Аудио дизайн.

По време на обучението си студентите работят върху реални проекти на водещи бизнес-организации в областта на дизайна, което значително улеснява навлизането им в професионалния живот. Ежегодно близо 100 компании, сред които Canon, Swatch, Hewlett Packard, Whirlpool, Hitachi, AlItalia, Fendi, Max Mara, Armani, Pupa, Ferre, IBM, BMW, Fiat и Philips и др., участват с различни активности в академичната подготовка.

От 2016 г. в IED успешно се прилага метод за намаляване на таксата за обучение на база семейни доходи за бакалавърски програми. Освен това, академията стимулира най-креативните кандидати със стипендии в размер на 50% до 100% от годишната таксата. Всички тези възможности правят института много по-достъпен за българските кандидат-студенти.

Презентациите и творческият семинар са безплатни с предварителна регистрация във формата, която следва:

 

Регистрация

Bookings are closed for this event.