Изберете страница

Презентация на Utrecht University – водещ университет в Нидерландия!

Нидерландия е интернационално ориентирана страна с новаторски дух и дългогодишна академична традиция. Високите стандарти на обучение превръщат страната в една от най-желаните образователни дестинации в чужбина!

Ако и вие, подобно на много други международни студенти, сте избрали да продължите своето образование в Страната на лалетата, регистрирайте се за информационен семинар на един от водещите научно-изследователски университети в Нидерландия – Utrecht University!

Събитието ще се проведе онлайн на 28 октомври (четвъртък), от 18:30 часа.

РЕГИСТРАЦИЯ

За Utrecht University

Основан през далечната 1636 г, Utrecht University e един от най-старите и авторитетни университети в Нидерландия! Със своите 7 факултета, над 35 000 студенти и 7400 души адинистративен пресонал, той се нарежда сред най-големите в Европа! Университетът се гордее с дългогодишни традиции в провеждането на научни изследвания, в сътрудничество с университетската болница в едноименния град – цели 385 години!

Университетът в световните класации за висше образование:

  • Престижната класация Shanghai Ranking 2021 поставя Utrecht University на първо място в Нидерландия и на 50-то в света;
  • Times Higher Education (2022) класира университета под №69 в световната ранглиста и сред 100-те висши учебни заведения с най-висока репутация в световен мащаб;
  • QS World University Ranking определя Utrecht University за №3 университет в света за преподаване на ветеринарни науки;

Наред с това, университетът се гордее с 19 носители на най-престижния научен приз в Нидерландия – наградата „Спиноза“, и 12 нобелови лауреати.

Програми

Utrecht University предлага международна среда за обучение на студенти от 118 различни националности и разнообразие от програми на английски език. На бакалавърско ниво студентите могат да изучават специалности като: Pharmaceutical Sciences, Economics and Business Economics, English Language and Culture, Literary Studies, Media and Culture, Philosophy, Politics and Economics и други.

На магистърско ниво университетът предлага повече от 100 програми на английски език в различни научни сфери – от Химия, Биология и Фармация, през Право, Международни отношения, Бизнес и Икономика.

Допълнителна информация, свързана с условията за обучение, избора на специалност, изискванията за прием и подготовката за кандидатстване в Нидерландия, ще получите лично от представител на Utrecht University на 28 октомври от 18:30 ч. 

Участието в онлайн събитието е безплатно. За да запазите своето място, е необходимо да попълните формата за регистрация тук: