Изберете страница

Какви са безспорните преимущества на висшето образование в Австрия?

Австрия се намира в централна Европа, което ú е осигурило богата история в областта на изкуството, културата, литературата и философията. Столицата ú Виена е дом на 9 обекта на ЮНЕСКО, които включват историческия център на Залцбург, историческия център на Виена и двореца и градините на Schönbrunn. Австрия е известна с легендарните си композитори, като Бетовен, Шуберт, Моцарт и с великите си умове, като Фройд. Държавата има какво да предложи за всички международни студенти. Висше образование в Австрия – то е всепризнато и високо оценявано.

 

Образователна система за висше образование в Австрия

Международните студенти в Австрия имат възможност да учат в специализирани университети. В MODUL University Vienna студентите могат да получат своето висше образование в Австрия на английски език. Те могат да избират от следните спезиалности:

  • Бизнес и финанси,
  • Хотелски мениджмънт,
  • Устойчиво развитие,
  • Туризъм.

Университетите, с които работи агенция „Скай Лайнс“, разполагат с центрове за обслужване на студенти. Там те могат да получат подкрепа и помощ при настаняване. Да получат актуална информация за жилища, виза, административни въпроси, личностно развитие. Също така информация относно академичното обучение, както и професионално  психологическо консултиране.

Висше образование в Австрия може да се запише с цел изучаване на бакалавърски, магистърски и PhD програми.

Всяко пансионно училище позволява на местните и чуждестранните студенти в Австрия да учат по учебен план, който се фокусира върху професионално ориентирано образование, като предоставя следното:

  • 3-годишна програма за придобиване на бакалавърска степен
  • 1 или 2 годишни програми за придобиване на магистърска степен
  • Задължителни звена за кариерно обучение
  • Задължителни стажове, основани на работа
  • 1 или 2 годишни програми за придобиване на PhD

Въпреки че спокойно може да се завърши висше образование в Австрия на английски език, немският език обикновено се учи в предлаганите от нас университети като втори език. Ето защо младежите, които имат интерес към немския език, могат да изберат висше образование в Австрия.

Живот и обучение в Австрия

Академичната година в масовия случай е разделена на два семестъра: зимен и летен. Като тя най-често започва около 1 октомври и завършва около 30 септември на следващата година.

Висшето образование в Австрия не е само обучение – повечето университети предлагат различни клубове, за да могат студентите да прекарат своето свободно време с връстниците си,  забавлявайки се и правейки това, което им е най-приятно. Дейностите, които предлагат тези клубове могат да бъдат най-разнообразни – от спорт и екскурзии, до слушане на презентации от известни лектори. Също така самите студенти могат да сформират клубове по интереси.

***

Това са само малка част от преимуществата на висшето образование в Австрия. Ако се интересувате от него, не се колебайте да потърсите компетентните ни консултанти в офиса на агенция „Скай Лайнс“ или да ни потърсите на тел. (02) 987 9958; тел./факс: (02) 980 0231.