Изберете страница

Ако и ти подобно на Елизабет Гилбърт, авторка на популярния роман „Яж, моли се и обичай“, мислиш, че си готов да поемеш на пътешествие в търсене на себе си (и всички кулинарни удоволствия, които може да ти предложи), може би е добре да обмислиш да продължиш своето образование в Италия. Или може би не. Смайващи забележителности, храна, разпознавана като най-вкусната в целия свят, и образование на световно ниво – това наистина звучи ужасно!

Предлагаме на твоето внимание 7 причини да НЕ продължиш своето образование в Италия. Ти прецени. После да не кажеш, че не сме те предупредили.

 

  1. Поемаш рискa да научиш италиански

В Италия има редица университети, които предлагат програми на английски език. Препоръчваме ти да се запознаеш с престижните Università Bocconi и Università Cattolica del Sacro Cuore . Има голяма вероятност университетът да ти даде възможност да посещаваш курсове по италиански, с цел по-бързо адаптиране към заобикалящата те обстановка. Известната академия за мода и дизайн в Милано – Nuova Accademia di Belle Arti (NABA), предлага всички свои програми на английски и италиански език, което определено би ти помогнало да подобриш езиковите си умения. Не, че ти е притрябвало…

  1. Ставаш прекалено атрактивен за работодателите

Да учиш в престижен италиански университет по всяка вероятност ще увеличи шансовете ти да бъдеш хванат в капан от някой топ работодател. Ако си изиграеш картите добре, има вероятност образованието ти в Италия да е истински кариерен booster, а CV-то ти да седи най-отгоре върху купчините от такива на бюрото на някой HR. Ще станеш по-толерантен и културно осъзнат, докато печелиш особено важни професионални умения. Но така или иначе, на кого му се работи?

  1. В Италия има прекалено много обекти на ЮНЕСКО

С 44 обекта, признати за световно културно наследство от ЮНЕСКО, Италия е дори по-красива от среща между Моника Белучи и… Габриел Гарко, но преди пластичните операции. От крейбрежието на Амалфи до църквата Santa Maria delle Grazie в Милано, в която се намира едно от най-известните произведения на Леонардо да Винчи  – „Последната вечеря“, има толкова много неща, които си струва да бъдат видяни, което… не ти ли се струва малко лентяйско?

  1. Риска да нараниш чувствата на последователите си в Инстаграм драстично нараства

Ти си много състрадателен човек и наистина те е грижа за душевния комфорт на твоите последователи. Да бомбардираш news feed – a на своите приятели със снимки на красиви пейзажи и кулинарни изкушения, просто не е cool, човече. Някак си, не предизвиква щастие и радост….

  1. Вкусовите ти рецептори не са готови да понесат най-вкусната храна в света

Италианците се справят по-добре с живота и то не просто, защото добавят малко сладолед в сутрешното си кафе. Ако напишеш в Google – “защо италианската кухня е толкова добра?“, ще ти излязат милиони резултати. Ясно, явно никой не знае, но теб и без това не те интересува…

  1. Попадаш в центъра на модата и изкуството

Всеобща тайна е, че италианците държат на фигурата си и не е изненада, че модата там, също като образованието, е световноизвестна. От Roberto Cavalli  до Prada, без дори да споменаваме Moschino и Fendi, италианските марки доминират на световната модна сцена. Милано – дом на Milan Fashion Week и Istituto Europeo di Design (IED), и известен по целия свят като столица на модата. Е, и?

  1. Ще се сдобиеш с качествено образование и кариерна подкрепа – нещо, с което не би могъл да се примириш

Първият университет в света се е появил именно в Италия. Universita di Bologna е основан през 1088 г. и от тогава до сега продължава да е един от най-предпочитаните в страната. С 28 университета в световна класация за висше образование, очевидно Италия прави нещо както трябва. Сред цяла дузина университети, Politecnico di Milano заема 5-то място за обучение по Дизайн и 9-то място в света за обучение по „Архитектура“ в престижната QS World University Rankings 2018. Но ние знаем, че ти си против престижните университети по принцип…