Изберете страница

Пансионно училище Cardiff Sixth Form College (CSFC) в Англия се намира в областта Южен Уелс в град Кардиф. Той е богат на културни и исторически забележителности, които впечатляват.
Пансионното училище вече няколко поредни години заема едно от челните мяста в класацията на пансионатите. Това сравнително ново бординг училище, бързо изгражда своята репутация не само на елитен пансионат, но и на едно от най-добрите училища във Великобритания. То предлага програмите A Level и GCSE за своите международни ученици. Децата, избрали  Cardiff Sixth Form College, се чувстват изключително комфортно в модерното училище, което е създадено едва през 2002 година. Общежитията са съвременни и уютни, близко разположени до основната сграда.
CSFC е място за амбициозни младежи, чиито стремежи са ясно изразени и чиито академични мечти са големи. В пансионата във Великобритания учат деца, които искат да разширяват академичния си хоризонт. Това са младежи, които желаят да спечелят място в най-добрите университети и резултатите от таз годишните изпити го доказват.

Резултати за GCSE

За изминалата учебна година 71% от учениците в 8 и 9 клас в пансионното училище в Англия са изкарали оценка A * на изпитите. 84% от младежите от програмите от 7 до 9 клас са с резултати A * – A, а 94% с оценки  A * – B за  децата от 6 до 9 клас. Според таблоида Daily Telegraph  това поставя Cardiff Sixth Form College като номер едно в таблиците на малките училищни GCSE лиги във Великобритания. Резултатите за бординг училището са толкова красноречиви, че Cardiff Sixth Form College ще стартира двугодишен курс по програмата GCSE от началото на септември 2021 година.

Резултати за A Level

Колежът в Англия има зашеметяващи резултати от изпитите за A Level. Оценките A *- B са се увеличили с 3% спрямо миналата година и A *- A с 1%. Бординг училището се радва на непрекъснатото усъвършенстване и развитие на неговите възпитаници. Те заедно с преподавателския състав продължават да поддържат академичната репутация на колежа.
Cardiff Sixth Form College може да се похвали и с иновации в областта на храненето. От 2019 година в колежа са въведени здравословни промени в кетеринга и сега младежите,  избрали пансионното училище в Англия, се радват на голямо разнообразие от пресни салати, зеленчуци и плодове. Добрата храна е в съчетание с много възможности за спорт и извънкласни дейности. А комплексната грижа за подрастващите води до все по-добри резултати в учебния процес, които са видими за всички.
Учениците на пансионното училище в Англия са постигнали успех и в международния конкурс за младежки иновации BEMA за 2019г..На състезанието за дизайн на космически селища във Флорида, младежите от Cardiff Sixth Form College са спечелили 1-во място.
***
Ако проявявате интерес към средното образование в пансионните училища във Великобритания, ние от агенция „Скай Лайнс“ можем да Ви съдействаме и да отговорим на всичките ви въпроси. Консултирайте се с нас на телефон за връзка: +359 2 987 99 58 или заповядайте в офиса на агенцията на адрес: София, ул. „Шести септември“ 44.