Изберете страница

Езиковите ваканции в чужбина не само спомагат за обогатяването на езиковите познания, те допринасят за цялостното развитие на детето.

Подобряване на умствените възможности

Изучаването на чужди езици е най-добрата тренировка за мозъка, a езиковите ваканции в чужбина правят процеса лесен, интересен и забавен  за децата. В редица езикови програми, ключова роля играят специализираните компоненти за учебни техники Study skills, Critical Thinking, presentation Skills & Debating. Ролевите игри, както и проектите, по които работят децата, развиват тяхното абстрактно мислене, правилен изказ и публична реч.

Учениците, които са посетили езиков лагер в чужбина, придобиват много нови качества не само в академичен аспект, но признават, че са станали по-самостоятелни и отговорни.

Придобиване на нови положителни качества

Попадането в нова среда с връстници от цял свят обогатява мирогледа на децата – те се учат на толерантност и възприемчивост към нови култури, религии и разбирания. Учат се на работа в екип, изпълняване на индивидуални задачи, спазване на срокове и отговорност.

Запознаване с историята и бита и културата на местните

Езиковите ваканции в чужбина са един от най-забавните начини да се научи повече за други държави и тяхната култураи. Чрез организирани екскурзии, градски обиколки, посещаване на местни забележителности и исторически обекти, децата се запознават с историята и традициите и местните.

Самоувереност

Когато детето е на езикова ваканция или лагер в чужбина, то попада в нова среда, където трябва да прави избор и да взима решения. Комуникацията на чужд език, да бъдеш отговорен за своите действия и постъпки, са важна част от процеса на израстване на младия човек, който напуска зоната си на комфорт. По този начин той се превръща в самостоятелна личност, на която може да се гласува доверие. Това ново усещане у младежите носи чувство на дълбоко удовлетворение.

Нови перспективи

Езиковите лагери и ваканции разкриват нови възможности за цялостно развитие на младите хора. Програмите са изключително богати на предложения за извънкласни занимания, които често в забързаното ежедневие у дома, изглеждат недостъпни и понякога нереални като: конна езда, театрално изкуство, роботика и кодиране, фотография и готварство, танци, моден дизайн и много други.

Освен значителното повишаване на знанията на изучавания език, децата се завръщат щастливи и изпълнени с емоции от вълнуващите преживявания.

***

Ако искате и вашето дете да се забавлява и подобрява езиковите си познания потърсете консултантите на агенция „Скай Лайнс„, на телефон (02) 987 9958, за да ви съдействаме.