Изберете страница

Какви са ползите oт изyчaвaнe нa чyжди eзици по време на езикови ваканции и лагери в чужбина?

В cъвpeмeнния глобализиран cвят, ĸъдeтo вcичĸo e взaимнocвъpзaнo, владеенето нa чyжди eзици е не просто важно, то е необходимост.

Развиване на комуникативните възможности

Езиковите ваканции в чужбина правят комуникацията на чужд език лесно достъпна и дори забавна. Програмите са специално разработени за деца, а темите, които учениците изучават са съобразени с техните години и интереси. По този начин учебния материал се усвоява по-лесно и прилага на практика в извънкласните занимания – разнообразни спортни и социални игри, екскурзии и посещения на местни забележителности. Общуването с връстници с различна култура прави комуникацията изключително интересна и полезна за обогатяването на познанията за заобикалящия ни свят.

Езиковите ваканции и лагери са подходящи за деца с познания по чуждия език, както и за такива, които ще се запознаят с него от самото му начало. За плавната адаптация и лесното възприемане често се използват различни ролеви игри, музика и забавни методи.

В езиковите лагери и ваканции важна роля имат организираните екскурзии, градските разходки и посещение на различни музеи, галерии и панаири. По този начин децата имат възможност не само да се докоснат до историческите ценности на страната, в която са на езиков лагер, но да общуват свободно с различни хора извън училищното обкръжение (докато пазаруват сувенири за близките си в родината).

Бъдещо развитие

Всяка лятна езикова ваканция дава възможност да се разгърне потенциала на децата освен в познанията по новия език, така и в различни академични и креативни начинания. Неизменна част от езиковия лагер е програмата с активности, която освен спортове като волейбол, футбол, танци, тенис и конна езда и много други, предлага клубове по интереси като готварство, моден дизайн, скулптура, роботика и кодиране. Много програми предлагат и изучаване на предмети като математика, физика, химия, бизнес, икономика, право и медицина. Също така се предлагат летни езикови курсове с насоченост към подготовка за прием в университет, пансионно училище или придобиване на сертификат.

Основен проблем при изучаване на нов език е научаване на всички граматически особености, но не и умението свободно да комуникираш. Получаването на сертификат за владеене на език често подвежда младежите в способността им наистина да използват езика във всичките му аспекти. Ако бъдещите кандидат-студенти искат да получат висшето си образование в чужбина, доброто ниво на владеене на езика, на който ще се проведе обучението, е необходимост.

Езиковите ваканции и лагери в чужбина са лесен и достъпен начин за бързо напредване в желания език. Ако търсите най-подходящата езикова ваканция, свържете се с нас на телефон (02) 987 9958 или да ни пишете на имейл адрес info@skylines-bg.com.