Изберете страница

International Baccalaureate Diploma Programme или IB програма обхваща последните две години от средно образование. Тя е предназначена за ученици на възраст между 16 и 19 години, които имат желание да продължат образованието си в университет.

Чрез IB програмата младежите получават солидна академична подготовка, развиват собствения си потенциал и се научават на критичен и независим подход към заобикалящата ги среда.

Програмата е международно призната алтернатива на програмите за средно образование като A-Levels или Advanced Placement.

 

1. Разнообразие на изучаваните предмети

Младежите избират шест предмета от следните области: математика, чужди езици, експериментални и хуманитарни науки, изкуства.

 

2. Практическо обучение

Учениците имат специална програма CAS – творчество, активност и социални дейности. Чрез практически опит младежите се научават да преследват собствените си виждания. Те участват в разнообразни проекти, клубове, обществени дейности, спорт и други. CAS програмата превръща учениците в мотивирани и ангажирани към обществото индивиди.

 

3. Академична свобода

Младежите, обучаващи се по IB програмата се насърчават да правят връзки между всичко, което учат и да следват собствените си инстинкти. Интересни теми, над които да се работи могат да бъдат намерени както в залата по време на обучение, така и на футболното игрище. След това те могат да бъдат превърнати в личен проект за изследване. Учениците получават свободата да разгърнат собствените си интереси и да намерят темите, които ги вдъхновяват.

 

4. Независимо мислене

Обучението по IB програмата се основава на дискусии и двупосочна комуникация между учител и ученици. В тази програма за средно образование в чужбина младежите се насърчават да изразяват своите виждания. Този стил на преподаване предразполага учениците да изразяват тяхната оригинална мисъл, да се чувстват уверени в знанията си и да приемат различията.

 

5. Международно признание

IB дипломата е международно призната от колежи и университети в повече от 85 страни. В това число я признават и престижни американски университети като Харвард, Йейл и Станфорд.

 

6. Управление на времето

Ключът към доброто обучение е в управлението на времето и това умение се усвоява инстинктивно от обучаващите се по IB програмата. Учениците, които овладеят тези умения са една крачка напред, когато преминат към образование в университет.

 

7. Прием в университет

Проучване на Агенцията за статистика на висшето образование (HESA) показва, че завършилите с IB диплома имат по-голям шанс да се запишат в един от 20-те най-добри университета и колежи във Великобритания. Установено е също, че завършилите IB са по-склонни да бъдат приети в най-престижните университети в САЩ.

 

International Baccalaureate Diploma е световно призната квалификация, която изгражда всички умения, необходими за последващо следване. Учениците, обучавани по IB програмата, ще имат възможност да бъдат приети с високи кредити в избрания от тях колеж или университет.

IB Diploma се предлага в много пансионни училища по света. Ако проявявате интерес към програмата, която спомага за развитието на задълбочени познания, потърсете консултантите на агенция „Скай Лайнс“ за съдействие и подкрепа.