Изберете страница

Нидерландският университет Tilburg University е предпочитана дестинация за много студенти.

Ето най-основните причини за това:

Голяма международна общност

Академичната общност на нидерландския университет – Tilburg University е многолика. Тя е изградена от студенти и служители в университета и е изключително разнообразна. Състои се от над 100 различни националности. В бакалавърските програми на английски език, които предлага университета в Нидерландия, се обучават между 35% и 60% международни студенти, като броят им следва дори да се увеличава след Brexit. Една от останалите причини, много международни студенти да избират образование в Нидерландия пред това на Острова, са изключително достъпните такси за обучение в Нидерландия, които се регулират на държавно ниво и за 2021 няма да надвишават 2168 евро.

Модерен и зелен кампус на съвременния университет

Кампусът на университета е един от най-зелените и модерни в страната, оборудван с всички необходими съоръжения за пълноценната подготовка и почивка на студентите. На разположение са голяма и модерна библиотека, както и големи и разнообразни работни пространства. За своя отдих можете да се възползвате от спортни игрища и зали, участие в различни културни курсове и арт работилници, както и от вкусен обяд в един от многото ресторанти наоколо.

Тилбург – градът

Тилбург е седмият по големина град в Нидерландия, с население от над 200 хиляди, състоящо се от много различни националности. Студентската общност се състои от над 27 000 души, което превръща Тилбург в един от основните образователни и университетски центрове в Нидерландия.

Градът може да предложи много на малки и големи, студенти или гости и туристи. Той е изпълнен с процъфтяващ културен и социален живот, спортни съоръжения, кина и клубове за поп музика. Всеки студент, а и не само, може да се наслади на музикална световна класа в Поп център 013 или класическа музика в концертната зала на града. Тилбург предлага богата колекция от произведения на изкуството, които могат да бъдат разгледани в музея De Pont. Там можеш да се възползваш и от студентски намаления. Студентският живот в Нидерландия е обагрен с многобройни фестивали, сред които Тилбургски панаир и карнавал, зеленият фестивал Мундиал и Тилбургските 10 мили. Всичко това ще даде на всеки студент в страната на лалетата възможност да се наслади на вълнуващ период, изпълнен с активности и качествено висше образование.

Не подценявай и близките до Tilburg градове, тъй като имат много какво да ти предложат! Градове като Амстердам и Хага, които са само на час път разстояние, също си струва да бъдат разгледани. Много нидерландски студенти се възползват и от възможността да посетят европейските столици Брюксел, Париж и Лондон. Те също са лесно достъпни, заради удобните летища в близост до университетския град.