Изберете страница

Пансионните училища в чужбина са невероятна възможност за качествено и съвременно обучение. Затова и все повече младежи избират да получат своето средно образование в чужбина. Да завършиш в реномирано пансионно училище като St George’s British International School разкрива многобройни възможности. При висок успех на изпитите, които са неизменна част от всяко обучение, влизането в най-реномираните международни университети е гарантирано. Но както с всичко в нашия дуалистичен свят, за да постигнеш желания успех се изискват упорит труд и правилно насочени усилия.

Ето няколко подхода, които ще допринесат за успех:

Започнете подготовката отрано

По време на пенсионното обучение още от първия ден е важно да имате ясен план на действие. Отидете в учебния център и се запознайте с програмата си. Вижте кои са по-важните ви предмети. Постарайте се вълнението и възторга ви от това, че ще учите в желаното училище в чужбин,а да не вземат превес над дългосрочните ви планове.

Направете си график

Още от първия учебен ден в пансионно училище се знае, че се полагат определени  изпити. Възползвайте се максимално от тази информация. Разпределяте времето си и отделяйте всяка седмица време, в което да се готвите за бъдещите изпити. Разпределението на свободното време в график гарантира, че няма да се притеснявате, когато изберете да отидете на екскурзия или на шопинг с приятели. Ще бъдете уверени, че обучението ви е под контрол.

Преценете силните и слабите страни

В края на обучението ви в колежа, изпитите ви ще бъдат по няколко предмета. Трябва да сте сигурни, че вашето време за учене е добре структурирано. Някои теми или предмети ще са по-трудни от други. Важно е да определите в кои се нуждаете от повече подготовка и това да залегне в седмичния ви график.

Намерете допълнителна помощ или учете в групи

Самообучението е ключова част от академичния успех и е чудесно умение. Но не винаги ще можете да се подготвите достатъчно удовлетворително. Ето защо пансионните училища като CATS Canterbury осигуряват извънкласни възможности за срещи с преподаватели.

Възползвайте се максимално от ресурсите си

В допълнение към достъпа до вашите учители и преподаватели, има няколко ресурси на разположение на учениците от бординг училищата. Библиотеката е един такъв ресурс, а повечето пансионатни училища разполагат с много богати и добре структурирани библиотеки. Можете също така да формирате учебна група и да се подготвяте съвместно.

Ако проявявате интерес към образованието в чужбина, потърсете ни на телефон (02) 987 9958 или ни пишете на имейл адрес info@skylines-bg.com. Ние ще ви съдействаме напълно безплатно.