Начало » Новини » 24H WORLDWIDE DESIGN CONVERSATIONS

24H WORLDWIDE DESIGN CONVERSATIONS

24-часов лайв стрийминг за промените в дизайнерския бранш, вследствие на Covid 19

В условията на световната пандемия дизайнът, подобно на много други сектори, е поставен пред сериозни предизвикателства, които налагат някои основни концепции, свързани с него, да бъдат преосмислени наново.

Това е поводът за инициативата „24H WORLDWIDE DESIGN CONVERSATIONS“ – плод на сътрудничеството между Politecnico di Milanoтехнически университет номер 1 в Италия и PoliDesign –  консорциум към Politecnico, който играе ролята на посредник между различни образователни институции и бизнеса.

24H WORLDWIDE DESIGN CONVERSATIONS ще се проведе под формата на 24-часов лайв стрийминг (излъчване на живо) на 24 юни 2020.

Събитието обединява преподаватели, експерти и дипломирани вече студенти по дизайн в дискусия, посветена на промените в дизайнерския бранш, настъпили вследствие на Covid 19.

В рамките на 30 минути, всеки един от общо 48-те участници в събитието, ще има възможност да развие теза по предварително избраната от него ключова дума, която има отношение и значимост за дизайна.

Участниците и техните ключови думи ще бъдат публикувани в страницата на събитието, което ще се излъчи с подкрепата и съдействието на POLIMI Design System – промоутър на инициативата.

На публиката е отредена специална роля. Всеки  гост на събитието ще има възможност да изпрати кратък текст или визуализация по някоя от ключовите думи на имейл адрес: 24h-design@polimi.it

Изпратените материалите ще бъдат публикувани, а участниците в инициативата ще имат възможност да ги ползват за изграждане на своята теза и по време на своето представяне пред публика.

Повече информация и възможност за регистрация, ще откриете тук:https://www.polidesign.net/en/24h-design