Изберете страница

…или защо над 90 хиляди чуждестранни студенти

избират да продължат своето образование

в страната на лалетата.

 

 

 

 

 

 

 1. Холандия е интернационално настроена. В страната учат студенти от 190 различни държави.
 2. 95% от населението говори английски език, което значително улеснява комуникацията.
 3. Най-голям брой програми на английски език, извън пределите на Великобритания, се предлагат в Холандия. Студентите имат възможност за обучение в повече от  2100 специалности.
 4. Висшето образование се ползва със световна репутация, благодарение на изградената национална система за гарантиране и контрол на качеството.
 5. Таксите за обучение и разходите за живот са значително по-ниски, отколкото в англоговорящите държави.
 6. Студентите имат право да работят по време на своето следване.
 7. Предлагат се множество възможности за студентско финансиране и стипендии.
 8. Холандия е една от най-безопасните държави, според 2017 Global Peace index, а холандците попадат сред 10-те най-щастливи нации в света /OECD’s Better Life Index/. Според друга класация на OECD, населението поставя образованието на 3 място като приоритет, в стремежа към по-добър живот.
 9. Холандия е 18-тата по сила икономика в света. Някои от най-големите компании като Philips, Heineken, KLM, Shell, ING и Unilever са холандски. Възможностите за професионална реализация са големи.
 10. Не на последно място, Холандия може да бъде отправна точка за чудесно пътешествие из Европа. Париж е на 3 часа разстояние от Амстердам, а Лондон и Берлин са на 5-6 часа път с влак.
 • Заповядайте на изложение „Дни на холандското образование“ 2019, за да получите допълнителна информация за условията на обучение и изискванията за прием в четири от най-добрите университети в Холандия! Научете повече като се свържете с представител на агенция „Скай Лайнс“.