Изберете страница

Какви са предимствата на пансионното училище? Това е често срещан въпрос, който родителите си задават, когато обмислят възможностите за средно образование в чужбина. Академичната подготовка, спортните занимания и извънкласните дейности са само част от положителните страни на обучението в boarding училище. Но има и много други, ето някои от тях.

10 причини да изберете обучение в пансионно училище

 

10. Ще се радвате на страхотни учители, които упражняват професията с отдаденост и любов

Пансионните училища изключително много държат на качеството на своите кадри. Традиционно те наемат педагози с престижно университетско образование, опит и новаторско мислене. Тъй като дисциплината в колежите рядко е проблем, талантливите учители могат да се фокусират изцяло върху успехите и постиженията на своите ученици, без да се преструват на полицаи.

9. Ще имате възможност да практикувате разнообразие от спортове и да ползвате невероятни спортни съоръжения.

Повечето пансионни училища разполагат с изключителни спортни съоръжения, а разнообразието от спортове е впечатляващо. Сред тях ще намерите всичко – скуош, плаване, хокей, баскетбол и какво ли още не! Съоръженията за езда също се срещат често. Фитнес залите, с които разполагат учебните заведения, изглеждат досущ като професионалните, а училищните отбори пътуват и се явяват на състезания по цял свят.

8. Предлагат се вълнуващи програми в областта на изкуството.

Театър, танци, музика, изобразително изкуство, пансионните училища насърчават творческото мислене и себеизява. Ето защо голяма част от учебните заведения разполагат с великолепни центрове за сценични изкуства, а някои от тях дори и с музеи. Камерна музика, групи, оркестри, джаз формации са само част от възможностите, които ще позволят на ученика да развие своите музикални таланти. Художествените галерии и музеите също са едно прекрасно допълнение към образованието и културата, което ще получи в училище.

7. Децата се научават да живеят далеч от дома.

Никога не е лесно да напуснеш семейното гнездо. Но не е ли по-разумно да го направиш няколко години преди университета? Обучението, далеч от дома, ще научи децата да се справят с предизвикателствата на живота в рамките на една общност от връстници, които минават през същите изпитания. И всичко това се случва под зоркия поглед на преподавателите, които са ментори на децата в тяхното индивидуално израстване.

6. Задълбочена академична подготовка

В пансионните училища се провежда интензивна академична подготовка, в която придобиването на знания и прилагането им са неразделно свързани. В усвояването на материала се набляга на аналитичното мислене и изследването му в дълбочина.

5. Ще бъдете заобиколени от силно мотивирани съученици

Повечето пансионни училища са доста селективни по отношение на кандидатите, които приемат. Учениците, които избират да учат там, го правят, защото им харесва, защото искат да се научат и да бъдат успешни. Силната мотивация и желанието за усърдна работа, са част от цялостната подготовка, която осигурява едно пансионно училище.

4. Оборудвани библиотеки / медийни центрове

По-старите и по-утвърдени пансионни училища разполагат с библиотеки, които в много случаи са по-добре оборудвани дори от тези на някои университети. През годините библиотеките се превръщат в медийни центрове, които в допълнение към традиционните печатни издания, разполагат с най-модерни технологии.

3. Научаваш се да носиш отговорност за себе си

„Зрелостта се постига с малки стъпки всеки ден“  е една от нематериалните ценности, които се възпитават в пансионното училище. Там се научаваш да приемаш другите и да се разбираш с тях. Научаваш се да носиш отговорност за действията си, защото си част от една общност със свой етичен кодекс. Създаваш приятели за цял живот и срещаш хора, които те разбират и те подкрепят,  а това създава усещане за увереност да продължиш напред.

2. Класовете са малки

В държавното училище с 20-30 ученика в клас има вероятност да останете незабелязан сред останалите. В пансионните училища, обаче, класовете обикновено са с 10-15 ученика. В тях няма как да не получите индивидуално внимание.

1. Готино е да си умен.

Това е може би най-добрата причина да изберете пансионно училище. В държавното училище, децата, които наистина искат да учат, често се оказват в изолация. В пансионното училище не е така. Там е готино да учиш и е готино да бъдеш умен!

Ако всичко това ви е заинтригувало и искате да научите повече за пансионните училища в Европа, можете да разгледате предложенията в нашия сайт. И един последен съвет: не отлагайте кандидатстването и избора на учебно заведение за последния момент. Ще ви трябва поне година и половина време за предварителна подготовка!