Изберете страница

Смело можем да кажем, че Горан Йорданов е един от успелите българи. Вече 6 години той е регионален мениджър в Swiss Education Group (SEG), но живее в родината, за да помага на амбициозните млади хора да стартират своята кариера в сферата на хотелиерството и туризма. „Аз съм контактна личност и затова избрах да се насоча към туризма. Обучавах се за своята бакалавърска и магистърска степен в Cesar Ritz Colleges. Имам опит с престижната международна верига Hyatt, като работата ме отведе в САЩ, Франция и Дубай. След това обаче реших да стана Регионален мениджър, за да използвам опита си и като студент, и като професионалист, за да помагам на младежите, които имат страст към хотелския мениджмънт, туризма и комуникацията с хора, да стартират своята кариера, като продължат обучението си в Швейцария“, споделя Горан.

Какво може да привлече един млад, комуникативен българин в швейцарските колежи?

„Това е меката на образованието по хотелиерство и туризъм. В колежите от Swiss Education Group помагаме на студентите да намерят своята пътека. Имаме два стажа, които са задължителни. Нашите студенти всъщност трябва да работят, за да завършат. Тези стажове се организират по време на един кариерен форум, който SEG организира два пъти годишно, и на него всеки студент, статистически, има по поне две интервюта на това събитие. Ritz Carlton, една от най-престижните компании в света, дойде с 250 позиции, отворени специално за този форум“, с гордост споделя Горан. Според него сливанията на големите хотелски вериги са предпоставка за мечтаната кариера в хотелиерството и туризма:

„След сливането си Mariott и Starwoods формираха най-голямата компания в света с над 5000 хотела. Една такава мрежа има брандове, които да кореспондират на всяка възраст, хотели, в които ще се чувствате комфортно като служител на 20, на 30, на 40, на 50 и на пенсионна възраст. Accord пък се сля със Swisshotel и Fairmont и сформираха още една огромна корпорация“, не крие ентусиазма си регионалният мениджър на SEG. “Ако говорим за нови възможности, това е стартъп културата в момента и може би лесният достъп до финансиране, ако имаш добра идея. В някои от нашите колежи има силни предприемачески дисциплини, и студентите ни печелят състезания по бизнес планове“, допълва Горан. 

Той е изключително щастлив от факта, че за първи път, откакто Swiss Education Group е на българския пазар, се предлагат стипендии както за първоначално кандидатстване във всички колежи от групата, така и за подпомагане по време на следването.

„ Ако искате да получите повече информация, можете да следите и да се регистрирате на swisseducation.bg, както и да посетите нашите семинари в София, Пловдив Варна и Бургас. Можете да видите графика на събитията на страницата на фирма „Скай Лайнс“ (www.skylines-bg.com), с която заедно организираме семинарите“. 

Образованието в Швейцария не е нито лесно, нито безплатно, дори напротив. Но кариерните перспективи са повече от отлични, а вложените усилия и средства се отплащат:

„Подготовката е интензивна – редуваме обучение със стаж, следим и професионалното отношение. Ако дойдете на лекция без да сте си изгладили ризата или не си носите баджа, ви връщаме в стаята да се подготвите както трябва. Ако го правите прекалено често, ще трябва да се приберете вкъщи. Не е лесно, но професионалното отношение се цени и може да направи разликата между вас и останалите кандидати за работа в престижните вериги.  Да, образованието в Швейцария е скъпо и не е леко. Но това не е масово обучение, а дългосрочна инвестиция във вашето бъдеще, която предлага невероятни възможности“, уверява ни Горан.