Изберете страница
Над 20 процента от българските кандидат-студенти избират висше образование в Холандия. Това е така, може би защото висшето образование в страната е на високо академично ниво. То е достъпно от финансова гледна точка и предоставя големи възможности за професионална реализация.
Много упорити млади хора, които искат да последват мечтите си и да разгърнат своите възможности избират да завършат своето образование в европейската държава на лалетата, вятърните мелници и дървените обувки.

А защо точно тази държава или специфични характеристики на висшето образование в Холандия

  • Това е страната, в която по-голямата част от населението владее писмено и говоримо английски език, а и много от холанците говорят немски или френски.
  • На територията на страната има 57 университета, в които се обучатат над 70 хиляди чуждестранни младежи.
  • Предлагат се инетресни, съвременни и иновативни специалности. Ако кандидат-студентите се интересуват от технологии и научни изследвания, един от топ университетите за тези направления е University of Twente.
  • Повечето от чуждестранните студенти са от европейския съюз поради стратегическото място на държавата.
  • Висшето образование в Холандия е световно признато и ценено от големите международни компании, което е повод за доверие в него.
  • Много кандидат-студенти избират висше образование в Холандия поради факта, че там се предлагат доста програми на английски език и холандският не е задължителен. Но все пак се изискват познания поне на ниво В1-В2.
  • Влизането за повечето специалности в различните университети в Холандия е без приемен изпит. Но това далеч не означава, че следването е повърхностно или изискванията са занижени. Голяма част от неамбициозните младежи отпадат от университетските си програми през първия семестър. Така, тези които наистина полагат усилия,  съумяват да завършат и да вземат своите дипломи, придобили безценни академични познания.
  • Дипломите за завършено висше образование в Холандия са високо ценени и престижни, признати са от цял сват. Те отварят вратите на завършилите студенти, за да се реализират в сферата, в която желаят и бързо да израстнат в кариерата.
  • Таксите за университетите, с които агенция „Скай Лайнс“ си партнира, са достъпни и не е нужно да се тегли студенси заем, който да се изплаща години наред.
  • По време на висшето образование в Холандия младежите имат възможност за работа, за да могат да подпомагат следването си. В държавата има представителства на голям брой международни компании, които наемат студенти на стаж или на работа.
  • Една част от университетите в страната на лалетата предлагат както кандидатстване за зимен семестър, така и за летен, което дава възможност за гъвкава програма.
  • Кандидат-студентите за висше образование в Холандия могат да подадат документи за кандидатстване в неогараничен брой университети. След като са приети (в повече от един университет), младежите трябва да посочат своят фаворит.

***

Да си студент в Холандия е въпрос на просперитет и желание за личностно развитие. Ако искате да се запознаете с повече университети и възможности за висше образование, потърсете ни на тел. (02) 987 9958; тел./факс: (02) 980 0231 или ни посетите в офисите на агенция „Скай Лайнс“.