Изберете страница
Пансионното училище Handcross Park е основано през далечната 1887 г. в Англия. През 2011 г. пансионатът в Англия става част от семейството на Brighton College. А днес – през 2019 година – Handcross Park е признато за едно от най-добрите училища за съвместно обучение, дневно и пансионно Prep училище във Великобритания. То печели приза “Prep school of the year“ в престижните награди за„Независими училища на годината 2019“. Наградено е заради всестранното развитие и фокусиране върху личността на всеки от своите възпитаници. В пансионното училище в Англия се обучават около 400 ученици на възраст от 2 до 13 години. Около 30% от учениците след 13-тата си годишнина успяват да влезнат успешно в Brighton College за да продължат своето средно образование във Великобритания. Те редовно получават стипендии и места във водещи пансионни училища и колежи, както в страната, така и по света.
В бординг училище Handcross Park децата се радват на детството си колкото се може по-дълго, но същевременно те се развиват и напредват в стимулираща среда, която предлага много възможности за прогрес и самоусъвършенстване. Това е пансионат в Англия, който ясно демонстрира своята целенасоченост, амбиции, поглед в бъдещето и най-важното – фокусира се върху нуждите и възможностите на всяко отделно дете.

Мото на пансионното училище в Англия

Мотото на бординг училището е “Be Trewe”. Това е абревиатура, която определя ценностите според които училището се развива. То датира от 1918 г. и значението му е следното:
  • Best behaviour at all times – Добро поведение по всяко време
  • Encourage others – Насърчавайте другите
  • Treat others as you wish to be treated – Отнасяйте се към другите така, както искате те да се отнасят към вас
  • Respect everyone – Уважавайте всички
  • Ensure you always tell the truth – Уверете се, че винаги казвате истината
  • We forgive and forget – Прощаваме и забравяме
  • Enthusiastically participate in all activities – Ентусиазирано участваме във всички дейности

Пансионното училище в Англия е изградило образователната си концепция на принципа: „Щастливото дете е продуктивно“.

В пансионата в Обединеното кралство Handcross Park са установили колко е важно децата да бъдат свободни да бъдат себе си и това се постига чрез култура на доброта и приемане. Дългогодишният опит на пансионното училище във Великобритания е доказал, че ако децата са щастливи, те разцъфват и достигат пълния си потенциал, като се научават на любов към ученето, която ги съпътства и занапред.
В този пансионат използват технологии, които позитивно влияят на учебния процес. Това са Google  устройства (таблети и лаптопи) и други високотехнологични прийоми. Целта им е да подсилят образователния процес на учениците си. Училището има силна лидерска програма по време на учебната си дейност, фокусирана върху уменията за сътрудничество, комуникация, креативност, решаване на проблеми и работа в екип.

Какво искат родителите от обучението в подготвителните пансионни училища като Handcross Park?

  • добра основа – за да могат децата да просперират в обучението си
  • изключително добро преподаване и обучение
  • комуникация и доверие
  • индивидуална грижа за всяко отделно дете
Всички тези изисквания се постигат в това пансионно училище в Англия и то в приятелска и семейна среда.
Консултантска агенция за средно и висше образованиеСкай Лайнс“ е насреща, за да подкрепи кандидатстването на вашите деца и да им помогне да подберат най-подходящото пансионно училище за тях. Потърсете ни на телефон: +359 2 987 99 58 или заповядайте в офисите на агенция „Скай Лайнс“.