Изберете страница

Университетът Radboud е един от най-реномираните академични институции в Нидерландия. Той се е фокусирал върху научните изследвания и традиционните дисциплини. Известен е още и със зеления си кампус, който е осеян с прекрасна растителност. Radboud University приема над 20 000 студенти за 110 различни програми. Като тринадесет бакалавърски програми и тридесет и пет магистърски се преподават на английски език.
Реномираният холандски университетски справочник Keuzegids Universiteiten определя Radboud University за 2020 година за „най-добър традиционен университет в Холандия„. Този приз университетът получава за 8-ми път и това не е случайно.
Radboud University е едно от водещите висши учебни заведения в Холандия. Четирима от министър-председателите на Холандия са негови възпитаници. Radboud University  е и най-големият получател на европейски субсидии за научни изследвания.

Най-добър традиционен университет

Keuzegids Universiteiten публикува ежегодно своите класации и представлява независим анализатор, който използва свои собствени методи за оценка на качеството на бакалавърските и магистърските програми на университетите. Оценяваните области включват експертния опит на преподавателите, учебното натоварване и качеството на материалната база, която предоставят висшите учебни заведения. Keuzegids разчита и на оценките, представени от възпитаниците в националното проучване на студентите.

Две топ програми

Две от програмите, които Radboud University  в Холандия предлага са оценени с най-висок рейтинг.
Благодарение на изключително високите си резултати две бакалавърски програми на университета в Холандия са получили наименованието „Най-добрата програма“. Според Keuzegids те принадлежат към самия връх на холандското университетско образование.
  • Computing Science
  • Dentistry (Това е топ програма за седми път от осем години)

Девет програми „най-добри в своята област“

  • Art and Culture Studies
  • Art history
  •  Computing Science (First place and Top Rated Programme)
  •  Dentistry (First place and Top Rated Programme)
  •   Dutch Language and Culture
  •  Law
  •   Notarial Law
  • Political Science
  • Sociology
Всички тези програми се преподават на холандски език, с изключение на изкуствата и културата и компютърните науки, които се водят на английски.

Какво представлява така нареченият „традиционен“ университет?

Холандия има четиринадесет университета (обединени в асоцияцията VSNU). От тях шест са посочени като „традиционни, общи университети“, защото в тях са представени хуманитарни, социални и природни науки както и медицински науки.
В тази категория освен Radboud University влизат и университетите Groningen, Leiden, Utrecht and Amsterdam (VU and UvA).
Университетът Radboud в Холандия е номиниран и в класацията на Elsevier и заема второ място като многопрофилен университет за обследван период от пет години.
Ако искате да учите в световно признат университет в Холандия или другаде по света, ако мечтата ви е да получите образование, което да ви отведе до престижна кариера потърсете консултаните на агенция „Скай Лайнс“ на имейл info@skylines-bg.com или на тел. 02/ 987 99 58.