Изберете страница

Швейцарска Образователна Група (Swiss Education Group) или как традициите и наследството се превръщат в иновации и умения на бъдещето!

Швейцарската Образователна Група – най-голямата група частни колежи в сферата на хотелиерството и бизнеса в Европа, започва да гради традиции и опит в далечната 1986г. Оттогава Швейцарската Образователна Група бързо се разраства и в нея влизат 4 елитни училища разположени в едни от най-живописните места в Швейцария, предлагащи иновативни и практически ориентирани програми.

Как историята предопределя успеха на всеки швейцарски студент

Репутацията на Швейцария като родно място на съвременната хотелиерска индустрия е градена в продължение на повече от 100 години, и води началото си от първите така наречени хотели-дворци, които привличат голям брой известни и забележителни гости от целия свят още през 19 век. Първото в света училище за мениджмънт в хотелиерството е създадено в Швейцария през 1893 г. и печели сърцата на лидерите в брашна заради своята практически ориентирана програма и изключително подготвени кадри. Всички тези фактори правят швейцарските училища едни от най-добрите в сета. През 2020 г. Швейцария бе класирана на 1-во място в класацията за най-добра страна въз основа на отношението си към образованието, демокрацията, бизнеса и качеството на живот за четвърта поредна година (US News) и на 4-то място в „Топ 10 места в света за образование в чужбина (Educations.com). Колежите на Swiss Education Group влизат в топ 10 според QS Global Hospitality Education Rankings в Швейцария, а SHMS е на престижното 4 място за целия свят.

С почти 40-годишен опит в образованието в областта на управление на хотелиерството и  кулинарните изкуства, и вкоренените швейцарски традиции, Swiss Education Group има за цел да подготви утрешните професионалисти с лидерски и предприемачески умения, силно търсени в хотелиерската индустрия и извън нея. Училищата на Swiss Education Group предлагат широк спектър от курсове, включително кратки сертификати, бакалавърски и магистърски степени, което позволява на студентите да избират програми, които отговарят на техните индивидуални потребности и интереси в обучението и бъдещото им кариерно развитие.

Индустрията след COVID-19

За да изпълни мисията си Swiss Education Group, се адаптира към случващото се в световен мащаб и използва натрупания опит и традиции, за да превърне тази експертиза в иновативно и адаптивно решение за нашите студенти. Студенти сабъдещия гръбнак на индустрията. Въвеждайки ги в новите тенденции и давайки им необходимите социални и адаптивни умения (soft skills) ние ги подготвяме да бъдат успешни както в този бранш така и в много други. Да бъдат лидерите, които ще поведат промяната.

Както при всички периоди на криза, някои сектори се изправят по-силни от други. Индустрията на хотелиерството и туризма са силно засегнати от ситуацията с COVID-19, но въпреки това се държат възхитително силно, показват устойчивост и подновен фокус върху общността. Туризма и хотелиерството продължават да демонстрират лидерство, грижа, състрадание и самата същност на тяхната основна философия: желание да служим и поставяме другите на първо място. Има силно убеждение, че този момент във времето ще доведе до промяна в начина, по който се възприема индустрията.

Защо образованието ще промени света

Рецептата за успеха сега повече от всякога се крие в умения като адаптивност, креативно мислене, социални умения, качествено и престижно образование. Швейцарската Образователна Група вярва, че подобен набор от умения е един от най-важните за хората, които трябва да имат в своя арсенал. Това ще бъде все по-ключов фактор, който ще определя кои ще са победителите. Както казва декана на Cesar Ritz Colleges – г-н Макс Бехешт: „Всяко  едно посещение и транзакция в един хотел е риск за клиента, поради тази причина, той очаква още повече и истинските победители ще бъдат тези, които предлагат автентичност, гъвкавост и незабравими преживявания“.

В момента ставаме свидетели на нова ера в обслужването, храните и напитките и хотелиерството, Ако искаш да бъдеш част от тази промяна включи се в специализираните информационни семинари на SEG от 12 до 15 ноември. Регистрацията е безплатна.