Изберете страница

Ученичка на Скай Лайнс е приета да учи в Oxford University

Радостни сме да споделим с вас, че наша ученичка, завършваща d’Overbroeck’s Sixth form College, е приета да продължи своето висше образование в един от трите най-престижни университета в света – Oxford University!

Историята на Елена Радулова – от гимназията във Видин до Oxford University

Първия си контакт с Елена Радулова осъществихме малко преди тя да завърши 9 клас във видинската ППМГ Екзарх Антим I. По време на обучението си в гимназията, тя се явява на няколко регионални и национални олимпиади, както и състезания по математика, история и цивилизация. Най-голям интерес тя проявява именно към тези предмети. Още в този период Елена мечтае за първокласно образование, а амбицията ѝ да е сред най-добрите я кара да мечтае за Oxford University.

Първата стъпка към тази мечта Елена прави след 9 клас. Тогава със съдействието на Скай Лайнс, се записва за лятна програма в Bucksmore, Oxford. Курсът предлага специална езикова и академична подготовка на ученици с високи академични постижения. Целта е младежите да продължат образованието си в топ световни университети. Естествено продължение на това обучение е кандидатстването в международен пансионатен колеж във Великобритания. Целта е Елена да получи най-добрата подготовка на последващо ѝ развитие.

При избора на подходящ колеж за средното образование на ученичката, бяха взети предвид целите и досегашните ѝ постижения, както и репутацията на учебното заведение. Тези няколко фактора станаха причина тя да избере D’Overbroeck’s College в Оксфорд. Колежът предлага едни от най-добрите подготвителни програми за кандидатстване в британски университети.

Резултатите, постигнати от възпитаниците на колежа са красноречиви. 62% са получили най-високата оценка „А” на изпитите A Level и продължават образованието си в най-престижните британски университети като Imperial College, York, LSE, Edinburgh, UCL, Queen Mary, Lancaster, а 10% от тях са приети в Oxford или Cambridge.

Как протича обучението на Елена?

През първата година в колежа, Елена се обучава в IGCSE програмата на d’Overbroeck’s International School. След това успешно преминава в последните две години на обучение за диплома по програма A-level. В нея тя избира да изучава предмети като антична история, немски език, класическа история и математика. Разработва и самостоятелен проект върху антична Троя за придобиване на допълнителна квалификация, чиято основна цел е да разшири и развие способностите на учениците, извън учебната програма на A-level.

Най-големият успех и най-добрите новини идват за Елена в началото на януари 2023, когато научава, че е приета в най-добрия университет в Европа и един от топ 5 в света – Oxford University!

Щастливи сме, че бяхме част от този път и станахме свидетели на забележителните успехи на Елена през годините. Щастливи сме, че сега може да ви ги разказваме. Екипът ни ѝ желае попътен вятър, вдъхновение и постоянство! Нека мечтите ѝ се множат, а с тях и постиженията ѝ! До нови срещи!

Ако искате да прочетете интервюто взето от Елена, в което тя разказва своята история, може да го видите тук.