Изберете страница

Студентите, които следват извън пределите на България, все още не знаят дали ще пътуват за следващата учебна година или тя ще се проведе дистанционно.

В  репортажа на БНТ ще чуете мнението на специалистите по темата, сред които и Ивелина Минчева – координатор „Университетски програми“ в агенция за образование в чужбина „Скай Лайнс„. Освен това ще видите какво споделят и двама български студенти за своето обучение в Кеймбридж и Манчестър.

 

От репортажа на БНТ става ясно, че големи университети като Кеймбридж и Манчестър ще стартират следващата академична година онлайн с условие да преразгледат това свое решение, ако настъпи промяна в обстановката.

Повечето университети на запад обявяват намеренията си да предложат на студентите комбинирано обучение, което включва онлайн занятия и занятия в присъствена форма.

Нидерландия, например, вече е обявила старта на първия семестър като хибриден.

В Италия ситуацията е подобна. Някои италиански университети предлагат на студентите сами да решат дали да учат изцяло онлайн или понякога да посещават университета.

За много студенти остава неизяснен въпросът с общежитията. В Англия вече има идея студентите да са организирани в социални балони, както в университета, така и в общежитията. Това означава студенти от една и съща специалност да живеят заедно и да посещават своите занимания в университета по едно и също време, спазвайки график и вършейки всичко в малки групи.

„Скай Лайнс” е специализирана агенция за образование в чужбина. Към днешна дата една от нашите главни цели е да споделяме с кандидат-студентите актуална, проверена и навременна информация за учебната дейност в институциите, с които си партнираме.  Услугите ни представляват конкретно съдействие по всякакви въпроси, свързани с кандидатстване, прием и записване в учебните заведения.

Екипът ни е на разположение да отговори на всички запитвания и да предостави безплатно съдействие в процеса на кандидатстване, избора на учебно заведение и специалност!