Начало » Новини » Технологии и образование в чужбина (vol.1)

Технологии и образование в чужбина (vol.1)

Популярен термин, за който често се говори споменавайки образование в чужбина е Science, Technology, Engineering and Mathematics (STEM). Акроним за наука, технологии, инженерство и математика. През последните години в абревиатурата се помества и значението на художественото(ART) образование. Това „STEAM образование в чужбина“ се превръща във все по-важна част от съвременната учебна програма на качествените пансионни училища и университети по света. С нарастващото развитие на технологиите наблюдаваме появата на повече работни места в сферата на компютърните технологии.  Все повече млади хора се подготвят за кариера като инженери, разработчици, компютърни специалисти, анализатори, хардуерни и софтуерни специалисти.

Учениците със стремежи да получат образование в чужбина и в последствие да развият кариера в областта на технологиите се възползват от този академичен фокус, който се предлага както в добрите пансионни училища, така и във висшите учебни заведения като University College of Northern Denmark или University of Twente.

Съвременното образование в чужбина предлага на учащите се от всички области да се възползват от този тип „STEAM обучение“. Акцентът върху конкретните предмети помага да се работи посредством „Четирите C-та“ на уменията на 21 век. Те се превръщат в приоритет за ученици от всички възрасти в най-добрите пансионни училища и в топ университетите по света.

Какво представляват четирите С-та

Четирите C-та на уменията на 21 век са едни от най-популярните стратегии за учене в съвременните бординг училища като CATS Academy Boston

  • Четирите C-та в превод:
  • Критично мислене
  • Креативност
  • Сътрудничество
  • Общуване

Критичното мислене е свързано с решаване на проблеми.

Креативността учи учениците да мислят извън рамката.

Сътрудничеството показва на учениците как да работят заедно за постигане на обща цел.

Комуникацията позволява на учениците да се научат как най-добре да предават своите идеи.

Могат да се открият някакви вариации във формулировката на тези умения, но всички те опират до едни и същи идеи, които съвременното образование в чужбина умело се стреми да внедри.

В по-широк мащаб тези четири качества са от съществено значение за успеха на съвременните ученици в пансионните училища, в университетите и в последствие на работното място. Пансионни училища като Bellerbys College Cambridge са изградили образователната си платформа изцяло съобразявайки се с „четирите С-та“. Това е и една от причините да показват изключително добри академични резултати.

Образование в чужбина осланящо се на съвременните подходи

Един от най-ценните аспекти на STEAM образованието е как то насърчава учениците да развиват емоционалната си интелигентност. Младежите се научават да взаимодействат с други хора без да достигат до конфликти. Основното сред тези умения е способността за ясно общуване. Насърчават се дейности като критика и обсъждане на изкуството, представяне на изследвания, сътрудничество с връстници за групови проекти и представяне на резултати в научни доклади.

Консултантите от агенция „Скай Лайнс“ са насреща, за да ви съдействат да намерите най-доброто за вас образование в чужбина. Заповядайте в някой от офисите на агенцията или ни потърсете на тел