Изберете страница

Популярен термин, за който често се говори споменавайки образование в чужбина е Science, Technology, Engineering and Mathematics (STEM). Акроним за наука, технологии, инженерство и математика. През последните години в абревиатурата се помества и значението на художественото(ART) образование. Това „STEAM образование в чужбина“ се превръща във все по-важна част от съвременната учебна програма на качествените пансионни училища и университети по света. С нарастващото развитие на технологиите наблюдаваме появата на повече работни места в сферата на компютърните технологии.  Все повече млади хора се подготвят за кариера като инженери, разработчици, компютърни специалисти, анализатори, хардуерни и софтуерни специалисти.

Учениците със стремежи да получат образование в чужбина и в последствие да развият кариера в областта на технологиите се възползват от този академичен фокус, който се предлага както в добрите пансионни училища, така и във висшите учебни заведения като University College of Northern Denmark или University of Twente.

Съвременното образование в чужбина предлага на учащите се от всички области да се възползват от този тип „STEAM обучение“. Акцентът върху конкретните предмети помага да се работи посредством „Четирите C-та“ на уменията на 21 век. Те се превръщат в приоритет за ученици от всички възрасти в най-добрите пансионни училища и в топ университетите по света.

Какво представляват четирите С-та

Четирите C-та на уменията на 21 век са едни от най-популярните стратегии за учене в съвременните бординг училища като CATS Academy Boston

Четирите C-та в превод:

  • Критично мислене
  • Креативност
  • Сътрудничество
  • Общуване
  • Критичното мислене е свързано с решаване на проблеми.
  • Креативността учи учениците да мислят извън рамката.
  • Сътрудничеството показва на учениците как да работят заедно за постигане на обща цел.
  • Комуникацията позволява на учениците да се научат как най-добре да предават своите идеи.

Могат да се открият някакви вариации във формулировката на тези умения, но всички те опират до едни и същи идеи, които съвременното образование в чужбина умело се стреми да внедри.

В по-широк мащаб тези четири качества са от съществено значение за успеха на съвременните ученици в пансионните училища, в университетите и в последствие на работното място. Пансионни училища като Bellerbys College Cambridge са изградили образователната си платформа изцяло съобразявайки се с „четирите С-та“. Това е и една от причините да показват изключително добри академични резултати.

Образование в чужбина осланящо се на съвременните подходи

Един от най-ценните аспекти на STEAM образованието е как то насърчава учениците да развиват емоционалната си интелигентност. Младежите се научават да взаимодействат с други хора без да достигат до конфликти. Основното сред тези умения е способността за ясно общуване. Насърчават се дейности като критика и обсъждане на изкуството, представяне на изследвания, сътрудничество с връстници за групови проекти и представяне на резултати в научни доклади.

Консултантите от агенция „Скай Лайнс“ са насреща, за да ви съдействат да намерите най-доброто за вас образование в чужбина. Заповядайте в някой от офисите на агенцията или ни потърсете на тел. +359 2 987 99 58.