Изберете страница

Образование в Нидерландия

Ако четете това, вероятно обмисляте да станете студент в Нидерландия. Страната на лалетата предлага множество възможности на международните студенти, сред които бакалавърски и магистърски програми на английски език, обучение в реномирана академична общност и безопасна среда. Radboud University може да ви предложи това, но и много повече, затова ви каним да се регистрирате за предстоящата онлайн инфо среща с най-добрия традиционен университет в Нидерландия!

Студент в Нидерландия – обучение на английски език в Radboud University

Radboud e едно от най-реномираните учебни заведения в Нидерландия, а фокусът на обучението е поставен върху научните изследвания. Университетът е събирателна точка за над 20 хиляди студенти, обучаващи се в 110 програми, от които 13 бакалавърски и 35 магистърски се преподават на английски.

Продължителността на обучението в бакалавърска програма е 3 години, като през този период студентите в Нидерландия имат възможност да кандидатстват за студентски обмен в други страни, както и за различни стипендии за обучение. Продължителността на обучението на студентите, които се интересуват от програми на английски език на ниво магистър е една, две или три години.

Защо да изберете обучение в Radboud University?

  • Учебното заведение е най-големият реципиент на европейски субсидии за научни изследвания в Нидерландия.
  • Четирима от министър-председателите на страната са бивши възпитаници на учебното заведение.
  • Според класацията на Keuzegids Universiteiten за 2020 г., Radboud University отново е признат като най-добрия традиционен университет в Нидерландия.
  • Базата на университетът е една от най-модерните, добре оборудвани и зелени в страната.

Ниймеген – най-старият студентски град в Нидерландия

Ниймеген е най-старият студентски град в страната-дом на Винсент ван Гог – Нидерландия. Жителите на града днес са над 170 хиляди, като 30 хил. от тях са студенти. Множество са възможностите за културни и социални развлечения – градът е изпъленен с кокетни кафенета и изискани ресторанти, музеи и арт галерии. През лятото, студентите в Ниймеген могат да посетят разнообразни фестивали, които допринасят към приятелската и младежка атмосфера на града.

Градският транспорт е добре организиран и предлага удобни връзки с градовете в близост, сред които и такива в Германия и Белгия.

Кандидатстване в университет в Нидерландия

Ако сте в 11 или 12 клас и ви предстои кандидатстване в университет в чужбина, вероятно на дневен ред седи избора на най-подходящата програма и университет. Ако интересите ви са разнообразни и се разпростират в следните области: бизнес, право, химия и физика, биология и биомедицина, молекулярни и точни науки, социални науки, култура, комуникации и теология, то свържете се с нас, за да ви съдействаме.

Регистрацията и участието в събитието са напълно безплатни!