Стипендии Politecnico di Milano

При кандидатстване за прием в магистърските програми на Politecnico di Milano посредством онлайн процеса за кандидатстване, всички кандидати автоматично се вземат предвид за програмата за отпускане на стипендии на университета. От успешните кандидати се изисква да заплатят само таксата си за записване.stipendii

Редовните такси в Politecnico di Milano сe оформят въз основа на семейните доходи и варират между EUR 800 и EUR 3300.

Всяка година Politecnico di Milano предлага стипендии на 100 талантливи студенти, които покриват не само таксата за обучение, но и разходите по настаняване.

Изисквания за прием:
– завършена бакалавърска степен, квалификации TOEFL/IELTS, препоръки и мотивационно писмо. Кандидатите за стипендия се одобряват на база академичен успех от бакалавърската степен, резултат от TOEFL/IELTS, препоръки, мотивационно писмо и стаж в областта.

Politecnico di Milano предлага на всички международни студенти още една възможност да спечелят пълна стипендия, ако се квалифицират за обучение към училището за млади таланти Alta Scuola Politecnica (ASP) – съвместен проект на Politecnico di Milano и Politecnico di Torino. Това училище се предлага всяка година на150 студенти, които са приети първа година в някоя от магистърските програми и се отличават с уникални заложби за управление и въвеждане на иновации. Програмата се провежда паралелно с 2-годишните магистратури на двата университета и на избраните щастливци изцяло се покрива таксата за обучение в магистърската програма, в ASP и тази за настаняване.

Допълнителна информация за различните видове стипендии можете да получите тук.