Стипендии Istituto Europeo di Design

Стипендии за мода, изкуство и дизайн в Италия

Стипендии за бакалавърски програми

IED предлага пет стипендии от 50% за бакалавърски програми по мода, дизайн и визуални комуниации в Рим, Милано и Флоренция. Единична стойност на стипендиите:  EUR 6250.Istituto-Europeo-di-Design

Програми:

МОДА

BA Fashion Design in English, Милано

BA Jewellery Design in English, Милано

ДИЗАЙН

BA Product Design in English, Милано

IED Diploma Product Design in English, Флоренция

ВИЗУАЛНИ КОМУНИКАЦИЯ

BA Photography in English, Милано

BA Video Design & Filmmaking in English, Рим

Изисквания:

От кандидатите се изисква да напишат писмо, в което да опишат мотивацията си да изчават мода, дизайн или визуална комуникация в IED Италия и да прикрепят към него едно изображение, което да демонстрира творчески талант в подкрепа на идеите от писмото. Изображението може да бъде картина, колаж, рисунка, снимка или др.

Крайният срок е 18 август 2014г. Кандидатите трябва да са на възраст от 18 до 28 год.

Стипендии за магистърски програми

Един от най-реномираните колежи за мода, изкуство и дизайн в Европа, Istituto Europeo di Design обявява конкурс за 27 стипендии за магистърски програми (2 пълни и 25 от 50%). За стипендиите могат да кандидатстват студенти на възраст от 22 до 40 години не по-късно от 1 септември 2014г. като изпратят пакет от документи и снимки или видео клипове на свои проекти по зададената тема „Design for a better world”.

Кандидатите трябва да демонстрират свои концепции по следните теми: дизайн, демокрация, иновации, творчество и да ги приложат в областта на модата, дизайна, визуалните комуникации и мениджмънта. Изисква се да се предложат креативни и иновативни решения за подобряване на качество и иновации, които да бъдат приложими на глобалните пазари.

В днешно време, да бъдеш креативен има много значения. Това означава да бъдеш любопитен, чувствителен, независим, иновативен, но освен всичко останало да виждаш неща, които другите не виждат. Дизайнът може да промени света към по-добро, създавайки нови продукти и иновативни решения, които описват нещата от нова перспектива. Как дизайна може да помогне на света, хората, правителството и компаниите? Вашата концепция ще отрази вашето лично мнение и всичко за което мечтаете, че може да направи този свят по-добър. „Design for a better world“ може да разкрие вашата енергия, нови идеи за функционалността на даден обект, за устойчивост, еко-дизайн и всичко, свързано с модата. Вашият личен дизайн може да „даде на света един по-добър дизайн“!

IED има бази в Милано, Рим, Торино, Венеция, Мадрид, Барселона и Сан Пауло и е най-големият частен колеж за мода, дизайн, визуални изкуства и комуникации в Европа. Предлага бакалавърски и магистърски програми, едногодишни специализации и летни курсове на английски, испански и италиански език. Сред специалностите се нареждат Архитектура, Интериорен, Моден, Графичен, Бижутериен, Промишлен, Транспортен и Ландшафтен дизайн, Маркетинг и реклама в модата, ПР и събитиен мениджмънт и Бранд мениджмънт.

IED има дългогодишни близки взаимоотношения  с водещи бизнес-организации в областта на дизайна и има завидна мрежа от партньорски компании за провеждане на стажове, сред които са Canon, Swatch, Whirlpool, Hitachi, AlItalia, Fendi, Max Mara, Armani, Pupa, Ferre, IBM, BMW, Fiat и Philips.

IED организира изложения и модни ревюта, по време на които студентите демонстрират свои проекти и имат шанс да установят контакти с професионалисти и журналисти от бранша.