Стипендии Bournemouth University

Стипендии за бакалавърски програми: за академични постижения, музика и спорт

Bournemouth University предлага 3 вида стипендии за кандидат студенти от ЕС които възнамеряват да започнат своята бакалавърска степен в университета през 2013г.Bournemouth_Scholarship

Стипендия за Академични постижения

AAA – BU Academic Excellence Scholarship (GBP 2,000) – за кандидати които имат 3 оценки A от A–level програмата, 3 отличия от BTEC National Diploma или други еквивалентни квалификации* и посочат BU като първи избор в UCAS с краен срок 8 май 2013г.

AAA – BU Academic Excellence Scholarship (за курсове на NHS– Националния здравен фонд във Великобритания) (GBP 1,000) – за кандидати които имат 3 оценки A от A–level програмата, 3 отличия от BTEC National Diploma или други еквивалентни квалификации* и посочат BU като първи избор в UCAS с краен срок 8 май 2013г. BU ще предостави тази стипендия през първата година от обучението (Level C) за курс които е финансиран от NHS (Националния здравен фонд във Великобритания) включително курсовето по FdSc Paramedic Science и DipHE Operating Department Practice.

AAB – BU Academic Excellence Awards (GBP 1,500) – за кандидати, които имат 2 оценки A и една оценка B от A–level програмата или други еквивалентни квалификации* и посочат BU като първи избор в UCAS с краен срок 8 май 2013г.

ABB – BU Academic Excellence Awards (GBP 1,000) – за кандидати, които имат 1 оценки A и две оценки B от 3 A–level предмета или други еквивалентни квалификации* и посочат BU като първи избор в UCAS с краен срок 8 май 2013г.

Стипендии за спорт

Ако сте изявен спортист или спортистка и можете да представлявате Bournemouth Universitу в спортни състезания, университета предоставя финансова помощ за покриване на разходите свързани със закупуването на спортна екипировка.

Тези стипендии се отпускат за всички студенти записани в редовни бакалавърски програми. Стипендиите са два вида: първият вид е в размер от GBP 1 000; втория вид е в размер от GBP 500. Стипендиите се предоставят през първата учебна година, като за следващите години се отпускат, ако се покрие необходимия критерий.

Критерии за отпускане на стипендия за музика

• Кандидатите трябва да демонстрират че са талантливи спортисти и имат желание да продължат да развиват своите спортни и академични умения.
• От вас ще се очаква да представяте университета на национални и международни състезания или да демонстрирате потенциал да участвате в такива прояви.

Как се кандидатства?

Необходимо е да попълните формуляр за стипендия за спорт, която можете да свалите от тук:
Sports Scholarship form (PDF – 124kb)

Крайният срок е 31 юли 2013 г.

Ако кандидатурата ви е одобрена ще бъдете поканени на интервю като до 2 седмици след него ще бъдете уведомени за резултата.

Стипендии за музика

Bournemouth University предоставя финансова помощ за музиканти или певци които, чрез тяхното изкуство могат да помогнат да се популяризира университета. Този вид стипендии се отпускат за всички студенти записани в редовни бакалавърски програми. Стипендиите са два вида: първият вид е в размер на GBP 1 000 като покрива разходи свързани със закупуването на музикални инструменти или учебна такса; вторият вид е в размер на GBP 300 и покрива такси за музикално обучение или вокално пеене. Стипендиите се предоставят през първата учебна година, като за следващите години се отпускат ако се покрие необходимия критерий.

Критерии за отпускане на стипендия за музика

• Кандидатите трябва да демонстрират че са талантливи инструменталисти или вокалисти
• Кандидатите трябва да се обосноват как възнамеряват да се развиват музикално и академично

Как се кандидатства?

Необходимо е да попълните формуляр за стипендия за музика, който можете да свалите от тук:
Music Scholarship form (PDF – 120kb)

Крайният срок е 31 юли 2013 г.

Ако кандидатурата ви е одобрена ще бъдете поканени на прослушване като до 2 седмици след прослушването ще бъдете уведомени за резултата.

Стипендии за магистърски програми  

BU предлага няколко вида стипендии на студенти от ЕС, които започват своята магистърска програма в BU през септември 2013г. и януари 2014г. Подробна информация за различните видове стипендии ще откриететук