Начало » Новини » 50% стипендии за обучение в бакалавърски програми на IED

50% стипендии за обучение в бакалавърски програми на IED

Една от най-значимите образователни институции в областта на дизайна, модата, визуалните изкуства и комуникациите в Европа – Istituto Europeo di Design (IED), стартира конкурс за стипендии за обучение в бакалавърски програми, стартиращи през 2020/2021 академична година.

стипендии ied

Ако смяташ, че си достатъчно креативен, за да се справиш с конкуренцията, не се колебай да се свържеш с нас, за да научиш повече за изискванията за кандидатстване за стипендия (различни за всяка програма).

Крайният срок за подаване на документи е 6 май 2020 г.

Освен креативен проект, за кандидатстване е необходимо: 

  • Ниво на владеене на чужд език минимум B2 (в зависимост от програмата – английски или италиански)
  • Диплома за завършено средно образование/ Академична справка
  • Мотивационно писмо
  • Попъленена апликационна форма
  • Копие на лична карта/паспорт
  • Кандидатите да са на възраст между 18 и 26 г.

Бакалавърските програми на IED са акредитирани от Министерството на образованието и изследванията в Италия и е предлагат както на италиански, така и изцяло на английски език.

Сред най-атрактивните за българските кандидати специалности се нареждат: Интериорен дизайн, Моден дизайн, Модна стилистика, Графичен дизайн,  Продуктов дизайн и Транспортен дизайн. По време на обучението си студентите работят върху реални проекти на водещи бизнес-организации в областта на дизайна, което значително улеснява навлизането им на професионалният сцена. Ежегодно близо 100 компании, сред които Canon, Swatch, Hewlett Packard, Whirlpool, Hitachi, AlItalia, Fendi, Max Mara, Armani, Pupa, Ferre, IBM, BMW, Fiat,Philips и др.,участват с различни активности в академичната подготовка.

Освен от стипендия на база креативност, кандидатите за бакалавърски програми могат да се възползват и от намаляване на таксата на база семейни доходи. Повечето български студенти заплащат минимална такса за обучение.

За допълнителна информация относно академията, таксите за обучение и конкурстът за стипендии, можете да се свържете с нас на info@skylines-bg.com или телефон 02/987-99-58. Услугите на агенция за висше образование в чужбина „Скай Лайнс“ са напълно безплатни по време на целия кандидатстудентски процес