Изберете страница

Същността на доброто пансионно училище е да изгради личности,  които вярват в способностите и уменията си. Това се постига чрез съвременни образователни похвати и извънкласни дейности. Качественото пансионно образование се разпознава по наличието на цялостна концепция за многопластово развитие на децата.

Пансионни училища като международно училище St. Gilgen, с които агенция “Скай Лайнс” си партнира, могат да се похвалят с високо академично ниво и специално разработени спортни програми, които да спомогнат младите хора да разгърнат потенциала си.

Същността на качественото средно образование се крие във възможността наученото в класната стая да може да се прилага и в извън определеното пространство за обучение. Тук се намесват и спортните дейности, които са съпътстваща част на образователната система в бординг училищата в чужбина. Чрез спортните си участия, младежите развиват умения, които повишават както спортния им, така и академичния им опит.

 
 
Тук са няколко причини, доказващи необходимостта от добра физическа култура, която подпомага пълноценното развите на младежите от пансионните училища в чужбина.

Спортът възпитава качества като отборен дух и работа в екип

Това са може би най-очевидните умения, които ученикът развива, докато е част от спортен отбор. Да си част от екип и да се стремите заедно към една цел е важно не само в спорта, но и на работното място. Да съумееш да подкрепяш съотборниците си, да уважаваш лидерите в отбора ти, да си готов да споделяш идеи и да приемеш чужди такива. Да си готов да пожертваш малко от егото си в името на колектива или да пренебрегнеш личната си изява с цел да победите – това са безценни качества, които се изграждат най-лесно чрез спортни занимания. Придобиването на тези качества гарантират успешна кариера за всеки млад човек. Ето защо пансионните училища в чужбина залагат толкова много на изграждането им у техните възпитаници.

Планиране на времето или способността да си организиран

Пансионати като Bellerbys College предлагат програма, която заема между осем и десет часа от ежедневието на техните възпитаници. Това, разбира се, не са само учебни часове. В този период има много възможности за посещение на различни клубове, спортни активности и занимания, които са любими на младежите. Ако те не се научат да си планират добре времето, не биха могли да отделят време за хобитата си. Учениците от пансионните училища в чужбина се научават да балансират натоварването си и да намират време за спорт с приятели. Те организират така времето си, че да могат да се посветят на всички занимания, които са поставили в учебния си план. И всичко се случва естествено и без натиск. Самата среда те учи как да планираш времето си и как да организираш задачите. Тези качества остават за цял живот, а работодателите с радост наемат хора, които ги притежават.

***
Искате да получите престижно образование, което да ви помогне в професионалното ви бъдеще, ние от агенция „Скай Лайнс“ сме на среща, за да ви съдействаме и да ви препоръчаме най-подходящото пансионно училище в чужбина за вас. Потърсете ни на тел. (02) 987 9958; тел./факс: (02) 980 0231 или елате на място в офисите ни в София и страната.