Начало » Новини » Спортът и пансионните училища в чужбина vol.1

Спортът и пансионните училища в чужбина vol.1

Същността на доброто пансионно училище е да изгради изцяло завършени личности, които да са самоуверени и да вярват в способностите и уменията си. Това се постига чрез съвременни образователни похвати и подкрепа на младежите  чрез извънкласни дейности. Качественото пансионно образование се разпознава по наличието на цялостна концепция за многопластово развитие на децата. Пансионни училища като международно училище St Gilgen, с които агенция “Скай Лайнс” си партнира, могат да се похвалят с високо академично ниво и специално разработени спортни програми, които да спомогнат младите хора да разгърнат потенциала си.
Пансионното образование, което е базирано вурху комплексното израстване на младежите, което ги учи на усърдие и спортен дух, дава им възможност да общуват с преподаватели, връстници и младежи на различни възрасти е това, което е най-търсенето от днешните далновидни ученици. Същността на качественото образование се крие в способността да се вземе наученото в класната стая и да се прилага в ситуации извън определеното пространство за обучение. Тук се намесват и спортните дейности, които са съпътстваща част на образователната система в бординг училищата в чужбина.
Чрез спортните си участия младежите развиват умения, които повишават както спортния им, така и академичния им опит и ги подготвят за прпфесионалното им реализиране.

Тук са няколко причини, доказващи необходимостта от добра физическа култура, която подпомага пълноценното развите на младежите от пансионните училища в чужбина

Спортът възпитава качества като отборен дух и работа в екип

Това са може би най-очевидните умения, които ученикът развива, докато е част от спортен отбор. Да си част от екип и да се стремите заедно към една цел са способности, важни не само в спорта, но и на работното място.
Да съумееш да подкрепиш съотборниците си, да толерираш лидерите в отбора ти, да си готов да споделяш идеи и да приемеш чужди такива. Да си готов да пожертваш малко от егото си в името на колектива или да пренебрегнеш личната си изява с цел да победите – това са безценни качества, които се изграждат най-лесно чрез спортни занимания. Придобиването на тези качества гарантират успешна кариера за всеки млад човек. Ето защо пансионните училища в чужбина залагат толкова много на изграждането им у техните възпитаници.

Планиране на времето или способността да си организиран

Пансионати като Bellerbys College Cambridg предлагат програма, която заема между осем и десет часа от ежедневието на техните възпитаници. Това, разбира се, не са само учебни часове. В този период има много възможности за посещение на различни клубове, спортни активности и занимания, които са любими на младежите. Ако те не се научат да си планират добре времето, не биха могли да отделят време за хобитата си.
Учениците от пансионните училища в чужбина се научават да балансират натоварването си и да намират време за спорт с приятели. Те организират така времето си, че да могат да се посветят на всички занимания, които са поставили в учебния си план. И всичко се случва естествено и без натиск. Самата среда те учи как да планираш времето си и как да организираш задачите. Тези качества остават за цял живот, а работодателите с радост наемат хора, които ги притежават.
***
Искате да получите престижно образование, което да ви помогне в професионалното ви бъдеще, ние от агенция “Скай Лайнс” сме на среща, за да ви съдействаме и да ви препоръчаме най-подходящото пансионно училище в чужбина за вас. Потърсете ни на тел. (02) 987 9958; тел./факс: (02) 980 0231 или елате на място в офисите ни в София и страната.