Изберете страница

С наближаването на старта на учебната година, много ученици, студенти и техните родители се замислят за обучение в чужбина. Събрахме 10-те най-големи предимства на образованието в чужбина, които се надяваме да ви помогнат да направите своя избор.

1. Пътувайте и опознайте нова страна и култура

Според мнозина най-сериозната причина да продължат образованието си в чужбина, е да пътуват и да опознаят различна страна и култура. Обучението в чужбина ще ви даде възможност да посещавате исторически и природни забележителности. Да разгледате музеи и различни събития, част от чара на държавата, в която сте избрали да учите. Освен това ще можете лесно да пътувате и до съседните страни.

2. Образователна система

Образователната система и начинът на преподаване и организиране на учебните занятия и семинари в другите европейски държави често е различна от тази в България. Ако решите да продължите своето образование в чужбина, ще можете да придобиете знания и опит чрез различен подход на преподаване и да се потопите в различна учебна атмосфера. Често това ви дава възможност да видите различна страна на избраната от вас дисциплина или учебна специалност, с която не бихте се сблъскали у дома.

Затова е важно да изберете не само вълнуваща дестинация, но и добро училище. Ако все още се чудите или не сте сеСкай-Лайнс, образование-в-чужбина спрели на нещо конкретно, ще се радваме да ви дадем допълнителна информация и обратна връзка от нашите клиенти и студенти по цял свят.

3. Усъвършенствайте владеенето на чужд език

Да говориш всеки ден на чужд език в друга държава може да бъде голямо предизвикателство, особено ако учиш на английски във Великобритания или на немски в Германия например. С продължителната всекидневна практика обаче ще усъвършенствате уменията си да комуникирате и отвъд академичната общност.

4. Професионални възможности

Когато завършите образованието в чужбина, ако решите да се завърнете в България, ще имате нов, по-различен поглед над света и опит в мултикултурна международна среда – умение, което много български работодатели ценят високо.

5. Шанс за международна кариера

Много студенти харесват мястото, на което учат, толкова много, че избират да стартират професионалната си кариера именно там. Ако вие се окажете сред тях, контактите, които сте създали по време на следването си, както и фактът, че вече сте се ориентирали в обществения, социален и културен живот, ще ви донесат само позитиви при кандидатстването за работа в страната, в която сте завършили образованието си.