Изберете страница

Имаме да ви съобщим извънредни новини. Те ще зарадват кандидат-студентите, решили да продължат своето образование в Нидерландия през  учебната 2021-22 година!

С решение на правителството, държавните университети в Нидерландия намаляват с 50%  таксите за обучение на голяма част от програмите, които предлагат. Това е антикризисна мярка, която цели да компенсира студентите в резултат от пандемията.

По смисъла на това решение, редовната такса за обучение от 2168 евро, която заплащат европейските студенти в момента, ще бъде намалена на 1084 евро.

Кой ще може да се възползва от намалените такси в Нидерландия?

От допълнителна компенсация ще могат да се възползват за поредна година и първокурсниците, които за първи път започват обучение в бакалавърска програма в Нидерландия. Вече няколко поредни години всички първокурсници заплащат с 50% по-ниска такса от редовната. За тях таксата за обучение за тази първа година от обучението (2021-22) ще бъде общо 542 евро.

Мярката важи единствено за 2021-22 академична година, като от нея могат да се възползват всички студенти от Европейския съюз.

***

Tilburg University

В сайта на Tilburg University вече можете да откриете актуализирана информация, свързана с размера на таксите за обучение, възможностите за настаняване и новия правилник за провеждане на учебните занятия през 2021-22 учебна година.

За актуална информация във връзка с провеждане на обучението през 2021-22 г. можете редовно да следите тук: https://www.tilburguniversity.edu/current/news/more-news/corona-virus

Информация за размера на таксите в учебното заведение е достъпна тук: https://www.tilburguniversity.edu/students/administration/tuitionfees?utm_source=short-url

Новини, свързани с условията за настаняване, ще откриете на адрес: https://www.tilburguniversity.edu/education/practicalissues/beforearrival/accommodation

Tilburg University има нова уеб страница, озаглавена Becoming a New Tilburg University Student! В нея ще откриете любопитна и полезна информация от значение за всички новоприети студенти! Горещо ви препоръчваме да я разгледате на адрес: https://www.tilburguniversity.edu/education/welcome-new-student

Още една инциатива на Tilburg University заслужава специално внимание. Университетът организира виртуални информационни сесии (‘Prepare for your Studies’ webinar). Те са предназначени за новоприетите студенти, в т.ч. и за всички условно приети (conditionally admitted) кандидати. Събитието има за цел да разсее всички неизвестни, свързани със студентския живот и обучението в Нидерландия.

‘Prepare for your Studies’ webinar ще се проведe на 2 дати: 17 юни и 22 юли 2021, а покана за участие и линк за достъп ще бъде изпратена на всеки един кандидат, който присъства в системата на Tilburg Univеrsity и е получил място в университета.

***

Нашите партньори от University of Twente също регираха мигновено на новата мярка, взета от правителството и обявиха, че намаляват таксите си наполовина. Изключение правят post-initial и пре-мастър програмите, както и специалностите: MSc Geo Information Science and Earth Observation и BSc ATLAS.

За повече подробности вижте тук: https://www.utwente.nl/en/education/student-services/educational-services-procedures/money-matters/tuitionfee/

Екипът на „Скай Лайнс“ ще продължи да ви държи в течение на новините, свързани с образованието в Нидерландия и не само!

Ако имате конкретни въпроси, не се колебайте да ни потърсите за безплaтна консултация и съдействие!