Изберете страница

За да разберем какви са плюсовете на висшето образование в Нидерландия и да вникнем до колко то си заслужава, ще разгледаме по-подробно неговите характеристики.

Нидерландия се ползва със световна репутация в образованието, благодарение на изградената национална система за гарантиране и контрол на качеството.

В последните години се увеличава бройката на кандидат-студентите, които избират да учат в Нидерландия. Най-често се търси водещ университет, който да предложи качествено образование, широк избор на програми на английски език и разбира се, с добра репутация сред работодателите.

University of Twente е един от водещите образователни институции в страната. Но защо университетът привлича толкова много кандидат-студенти от цял свят? По-долу ви представяме основните причини.

Широката гама от технически специалности

На кандидат-студентите, които желаят да продължат своето висше образование в „Страната на лалетата“, University of Twente предлага 16 бакалавърски и 32 магистърски специалности на английски език в следните области:

  • Инженерни технологии;
  • Електронно инженерство, математика и компютърни науки;
  • Наука и технологии;
  • Мениджмънт, поведенчески и социални науки;
  • Гео-информационни науки и науки за изследване на земята.

Инженерни иновации в учебна среда

Искате ли да допринесете за един по-здрав, по-интелигентен и по-устойчив свят? University of Twente е идеалното място да бъдете част от амбициозна общност. Цялото образование и всички изследвания са насочени към намиране на решения за днешните предизвикателства. Независимо дали става въпрос за подобряване на екосистемата на дадена държава, разработване на интелигентно приложение, което може да помага на пациенти с диабет, или осъществяване на прехода към електрически превозни средства. Студентите в University of Twente работят именно върху такива проекти.

Живот в типичен нидерландски студентски град

Енсхеде е истински студентски град с повече от 30 000 студенти и над 140 различни учебни, спортни, културни, социални и международни асоциации и организации. Всички нови обучаващи се лесно се запознават с града чрез въвеждащата седмица „The Kick-In“.

Една от перлите в короната на университета несъмнено е кампусът. Зелена и оживена среда, която обхваща 146 хектара – приблизително 200 футболни игрища. На територията му може да се намери всичко необходимо, така че да не се налага студентите да напускат района. Най-лесно комплексът може да се опише като малък метрополис с динамична международна общност, която живее, учи и работи там.

Персонален подход в образованието

Нидерландското образование е известно в световен мащаб като силно интерактивно, със силен акцент върху сътрудничеството и независимото, проактивно мислене. University of Twente отива една крачка напред. По време на обучението всеки студент работи в екип по предизвикателни проекти от реалния живот. По този начин се развиват академични знания и умения в предприемачеството, изследванията и дизайна.

В същото време университетът се отличава със своя персонален подход. Обучителните групи са малки и това позволява на преподавателите и студентите да се познават лично. В резултат на това обучаващите се не само се възползват от персонализирано преподаване, но и бързо се адаптират към средата.