Изберете страница

Ето защо последните анализи на известни асоциации, оценяващи образованието, квалифицират пансионното обучение като по-успешно за младежите в дългосрочен план.

Децата от бординг училищата се възползват от академичната среда и възможността да общуват и живеят в интернационална и пъстра обстановка.
Пансионното обучение подготвя младежите за университетския живот и е като въведение към него. Учениците имат възможност да се включват в различни клубове и да сменят посоката на извънкласните си дейности. Те могат да се запознаят с различни специалности, преди да са решили какво ще учат в университета и така да преценят дали дадена посока на кариерно развитие им харесва или не. Като това няма да има трайни последици за тяхното образование.
Според неотдавнашно проучване, проведено от Arts & Science Group от Балтимор, които са част от TABS, учениците в пансионатите успяват да влезнат в университетите, които предпочитат и да постигнат по-бърз напредък в кариерата. Те продължават обучението си в едни от най-престижните учебни заведения, които са били и техен първи избор, защото са се насочили към тях още по време на средното си образование.
Изследванията показват също, че учениците в бординг училищата се чувстват по-подготвени за колеж и университет, отколкото техните връстници. Освен това те често съумяват да спечелят стипендии от университетите, защото демонстрират много добри резултати на изпитите.
Голяма част от младежите, чието средно образование е било в чуждоезиков пансионат, в университетските си амбиции демонстрират силна мотивираност и често продължават висшето си образование с международни магистратури или докторати. Така те значително по-лесно достигат до блестяща професионална кариера.
Неотдавнашно проучване, проведено от Асоциацията на пансионните училища установява,че 78% от децата, получаващи своето средно образование в топ 100 бординг училища по света, живеят в конкурентна среда и се стимулират от връсниците си. В държавните училища това се случва при под 50% от младежите.  Учениците, които се обучават в пансионат, обикновено са ориентирани към личностния си успех и са много мотивирани. Те се явяват на множесто състезания и свикват с предизвикателствата на обучението. В дългосрочен план това ги прави много конкурентноспособни и с ясно изразени стремежи. На финалните изпити те не се притесняват особено, защото вече са натрупали опит от явяването по състезания и могат да покажат най-доброто, на което са способни.
Тъй като палитрата от националности и култури е голяма в пансионните училища, младежите неусетно се запознават с други култури и страни и това изобилие на многообразие им дава един по-отворен, глобален начин на мислене. Прави ги по-толерантни и по-отворени към света. Това показва и проучването на TABS, в което се установява, че за 61% от учениците в пансионатите, това което наистина ги привлича в този тип обучение е атмосферата на международната общност.
***
За да ви съдействаме в избора на най-доброто средно образование за вас, свържете се с нашите консултанти на тел. (02) 987 9958; тел./факс: (02) 980 0231 или ни посетите в офисите на агенция „Скай Лайнс“.