Изберете страница

Образованието в мечтания университет в чужбина може да бъде далеч по-достъпно (и евтино) отколкото предполагате.

Ако търсите качествено образование, но поради една или друга причина сте възпрепятствани да пътувате, то вероятно е добре да обмислите възможността за онлайн висше образование.

Вероятно е трудно да повярвате, но то носи не по-малко ползи от обучението, което се провежда на място в избрания университет. Безспорно няма нищо по-ценно от in-person комуникацията. Когато обаче обстоятелствата не ни позволяват да се възползваме от традиционните ѝ и добре познати форми, най-доброто което можем да направим е да се адаптираме.

Вижте: Що е то онлайн обучение и може ли да замести традиционното форма на обучение? – разговор с Кристина Кирилова – регионален мениджър на SEG

Обучавайки се от вкъщи, напрежението, което носи преместването в чужда държава е елеминирано.

Не малко студенти изживяват първоначален културен шок при смяната на познатата среда със срещи с нови хора, езици и култури. Това разбира се е нормално и напълно преодолимо, още повече когато избраният университет в чужбина предоставя възможност за онлайн обучение. То позволява на студентите да се адаптират по-лесно към промените настъпили в живота им, възползвайки се от спокойствието на домашния комфорт.

Вашето дистанционно висше образование започва с добрата интернет връзка, но съвсем не се изчерпа с нея! В зависимост от програмата, ще можете да избирате дали и колко често да пътувате до държавата, в която е ситуиран университетът ви. След продължително време на онлайн уроци, смяната на познатия делничен сценарии ще бъде истински вълнуващо изживяване!

университет-в-чужбина

Онлайн образование

Имате нужда от още аргументи ЗА онлайн обучението в университет в чужбина? Ето ги нашите 4:

Гъвкаво обучение. Online study abroad специалности са изключително разнообразни и гъвкави що се отнася до делнично планиране. Лесно можете да съчетаете университетския си график с останалите си хобита или ангажименти, стига да сте достатъчно организирани. При онлайн обучението се изисква студентите да притежават изключително висока дисциплина и да могат да подреждат по приоритети своите задачи и задължения. Само така онлайн образованието в университет в чужбина ще е истински ефективно и ще си заслужава вложените средства.

По-бюджетно е. Разходите за пътуване, студентско настаняване и живот в чужбина са извадени от калкулацията. Необходимо е да разполагате единствено с бюджет, който да покрие таксата ви за обучение. Какъв по-добър начин да спестите за пътуване до мечтаната дестинация?

Вижте: 50% по-ниски такси в Нидерландия за учебната 2021-22!

По-достъпно е. Дали от собствения ви дом или от стая с гледка към море или планина, всичко от което се нуждаете, за да участвате в клас е бърз интернет (и аларма, която да ви събужда навреме 😊).

Не по-малко авторитетно е. Истината е, че никой от бъдещите ви работодатели няма да се интересува от това дали през даден период (семестър, година) сте се обучавали онлайн или присъствено. Международното образование все още се ползва с висока репутация в професионалните среди, а в съчетание с добрите умения и компетенции е истински джакпот за HR-ите.

***

Независимо как ще изберете да се обучавате в университет в чужбина – онлайн или присъствено, има едно нещо което бихме искали да ви напомним:

Вашите мечти не спят! Те не чакат по-подходящо време, нито по-голям комфорт, за да се осъществят. Не им отнемайте тази възможност!