Изберете страница

По-лесно ли се влиза в университет в САЩ, ако е завършено средно образование в страната?

Една част от кандидат-студентите мечтаят да посещават университет отвъд океана. Страната на неограничените възможности  привлича с красиви пеизажи, отлично средно и висше образование и многобройни възможности за кариерно развитие.

САЩ е дом на едни от най-вдъхновяващите и влиятелни бизнес специалисти. Тя е и новатор в области като технологиите, роботиката и изкуствата. С толкова голям избор от висши учебни заведения в САЩ, не е изненада, че всяка година интересът към образованието в страната нараства. В същото време конкуренцията за университетските места е голяма и кандидатите трябва да покажат значителни възможности, за да се класират в желаните топ университети в САЩ.

Статистиката показва, че българските младежи, които са завършили средно образование в САЩ, преди да кандидатстват в университети, имат явно предимство.

Какви са причините причините?

  • Позната среда

За много международни кандидати обучението им в чужбина започва след гимназията, когато напускат дома си за първи път. Те пътуват до нова страна, нов град. Потапят се в нова култура, за да учат в университет в САЩ. Разбираемо е, че и стресът е голям. С толкова много различни фактори често се оказва трудно за тези младежи да се учат на пълни обороти и да покажат най-добрите си възможности веднага.

Студентите, които преди висшето си обучение в САЩ са учили поне една година в пансионно училище в страната, се адаптират по-лесно към университетския живот, защото вече са се приспособили. Освен това е по-вероятно да са усъвършенствали уменията си по английски език, да са придобили трудов опит в признати фирми под формата на стаж. Това им дава една увереност, която си личи и на приемните изпити.

  • Възможности за обучение

Образователната система в Съединените американски щати е различна от европейската. В същото време тя е гъвкава и предоставя разнообразни възможности за обучение. Младежите получават богата обща култура, познават добре музеите и историческите места в града, в който учат. Използват се различни интерактивни методи за улеснение на образователния процес. Това  спомага на учениците да придобият широк кръгозор и да могат да се профилират в бъдещия си университет по-добре. Тези младежи, които са завършили средно образование в САЩ, познават добре историята и културата на страната, което дава положителен ефект по време на университетските им години.

***

За да намерите най-подходящото обучение в САЩ за вас потърсете нашите опитни служители на тел. (02) 987 9958; тел./факс: (02) 980 0231 или елате на място в офиса на агенция „Скай Лайнс“. Ще ви съдействаме и помогнем адекватно, бързо и компетентно.